Υπό διερεύνηση 62 περιπτώσεις θρομβοεμβολής μετά από εμβολιασμό κατά του κορονοϊού

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) διερευνά 62 περιπτώσεις θρομβοεμβολών που έχουν αναφερθεί παγκοσμίως και οδήγησαν ορισμένες χώρες στο να περιορίσουν τη χρήση του εμβολίου της εταιρείας AstraZeneca για την Covid-1.

Αυτό ανακοίνωσε η γενική διευθύντρια του ΕΜΑ, Έμερ Κουκ.

Στις περιπτώσεις αυτές περιλαμβάνονται 44 περιπτώσεις που έχουν αναφερθεί στον ευρωπαϊκό οικονομικό χώρο, από τα συνολικά 9,2 εκατομμύρια ανθρώπους που έχουν λάβει το εμβόλιο.

Η Κουκ διευκρίνισε όμως ότι στον συνολικό αριθμό που ανέφερε ο ΕΜΑ δεν περιλαμβάνονται όλες οι περιπτώσεις αυτής της σπάνιας πάθησης, της θρόμβωσης εγκεφαλικού φλεβικού κόλπου (CVST), που έχουν καταγραφεί στη Γερμανία.

Δεν αλλάζει η γνωμοδότηδη για το εμβόλιο

Νωρίτερα η ίδια τόνιζε ότι η θέση του Οργανισμού συνεχίζει να είναι ότι τα οφέλη του εμβολίου της AstraZeneca υπερτερούν των όποιων κινδύνων.

Προηγήθηκε συνεδρίαση ανεξάρτητης επιτροπής ειδικών την οποία είχε συγκαλέσει ο ΕΜΑ η οποία φέρεται να συμφώνησε πως με τα ως τώρα στοιχεία δεν προκύπτει σύνδεση του εμβολίου με θρομβοεμβολικά περιστατικά.

«Δεν υπάρχει απόδειξη που θα μπορούσε να συνιστά τη διακοπή της χορήγησης του εμβολίου σε οποιαδήποτε ηλικιακή ομάδα ή φύλο, περιλαμβανομένων των εγκύων, τόνισε η Έμερ Κούκ».

Η αξιολόγηση των δεδομένων συνεχίζεται και η επόμενη σχετική απόφαση του ΕΜΑ θα εκδοθεί την επόμενη εβδομάδα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.