Πρόεδρος Ιδιωτικών Κλινικών στο Healthstories: Σε κοινή γραμμή με το ΕΣΥ χωρίς διαχωρισμούς

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Κλινικών Σέργιος Σταμπουλούς μιλά στο Healthstories.gr για την νέα κατάσταση πραγμάτων που κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί πριν την έλευση της πανδημίας και την στενή συνεργασία ιδιωτικού και δημόσιου τομέα υγείας.

- Advertisement -

«Κάθε μέρα, επτά ημέρες την εβδομάδα και σε 24ωρη βάση επικοινωνούμε με το υπουργείο Υγείας και το ΕΚΑΒ, ακόμα και μέσα στη νύχτα», λέει ο κ. Σ. Σταμπουλούς, προσθέτοντάς ότι «όλες οι ιδιωτικές κλινικές κλινικές προσφέρουν ανάλογα με τις δυνάμεις τους στον αγώνα στήριξης του Εθνικού Συστήματος Υγείας».

«Οι μεγαλύτεροι όμιλοι ιδιωτικών κλινικών είναι στο πλάι των γιατρών των δημόσιων νοσοκομείων και δίπλα στο υπουργείο Υγείας και το ΕΚΑΒ για τη νοσηλεία ασθενών, είτε έχουν κορονοϊό είτε έχουν κάποιο άλλο σοβαρό νόσημα που απαιτεί νοσηλεία σε νοσοκομείο», αναφέρει ο κ. Σέργιος Σταμπουλούς, πρόεδρος του ΣΕΚ και προϊστάμενος της νομικής υπηρεσίας του Hellenic Healthcare Group, του Ομίλου στον οποίο ανήκουν, μεταξύ άλλων, τα μεγαλύτερα ιδιωτικά νοσοκομεία της Αττικής (Υγεία, Metropolitan Hospital, Μητέρα, Metropolitan General και Λητώ).

Από τις κλινικές – μέλη του ΣΕΚ έχουν διατεθεί:

  • 550 κλίνες για non-covid ασθενείς. Ουσιαστικά τα κρεβάτια αυτά λειτουργούν υποστηρικτικά στα δημόσια νοσοκομεία που έχουν μετατραπεί σε νοσοκομεία covid, όπως το Σισμανόγλειο, το Θριάσιο, ο Ερυθρός Σταυρός. Από τις 550 κλίνες, οι 300 προέρχονται από τον Όμιλο HHG και οι υπόλοιπες 250 από τα άλλα μεγάλα ιδιωτικά θεραπευτήρια, π.χ. Όμιλος Ιατρικού, Όμιλος Ιασώ, κ.λπ
    Όπως εξηγεί ο κ. Σ. Σταμπουλούς, οι 550 κλίνες λειτουργούν υποστηρικτικά κάθε μέρα με τα εφημερεύοντα νοσοκομεία προκειμένου να δέχονται περιστατικά μέσω του ΕΚΑΒ.
  • Το νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν το οποίο εδώ και αρκετές μέρες έχει μπει στο ρυθμό του Εθνικού Συστήματος Υγείας, καθώς πραγματοποιεί εφημερίες μαζί με άλλα δημόσια νοσοκομεία.
  • 4 Νοσοκομεία δυναμικότητας 250 κλινών αποκλειστικά για ασθενείς με covid19. Τα νοσοκομεία αυτά είναι το Λητώ, τι Ιατρικό Περιστερίου, η Ευρωκλινική Παίδων και η Βιοκλινική Πειραιά. Τα νοσοκομεία αυτά έχουν δεχθεί δεκάδες ασθενείς , οι περισσότεροι από τους οποίους είναι μέτριας βαρύτητας, λέει ο κ. Σ. Σταμπουλούς προσθέτοντας ότι η παρακολούθησή τους είναι συνεχής από εξειδικευμένο και εκπαιδευμένο προσωπικό. Σε περίπτωση επιδείνωσή τους μεταφέρονται σε ΜΕΘ δημόσιου νοσοκομείου. Άλλωστε, όπως προσθέτει ο πρόεδρος του ΣΕΚ, κάθε μία από τις 4 ιδιωτικές κλινικές είναι συνδεδεμένες με δημόσιο νοσοκομείο covid.

Οι ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα

Ο πρόεδρος του ΣΕΚ κ. Σέργιος Σταμπουλούς σε ερώτηση του HS για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας που έχουν δοθεί από τις ιδιωτικές κλινικές στο ΕΚΑΒ αναφέρει ότι «από τις 233 ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα, έχουν παραχωρηθεί 174 στο ΕΚΑΒ για τη νοσηλεία ασθενών non covid με σοβαρά νοσήματα όπως καρδιαγγειακά επεισόδια, ογκολογικοί ασθενείς, ατυχήματα, κ.λπ. ενώ στο Ιατρικό Περιστερίου υπάρχουν 5 κλίνες ΜΕΘ για ασθενείς με covid».

- Advertisement -

«Ο ιδιωτικός τομέας υγείας είναι σε πλήρη συνεργασία με το υπουργείο Υγείας για να καλύψουμε όλες τις ανάγκες που δημιουργούνται από την πανδημία», καταλήγει ο κ. Σταμπουλούς τονίζοντας ότι «υπάρχει πλέον κοινή γραμμή χωρίς διαχωρισμούς».

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.