Πιθανή η συμβολή ιδιωτών γιατρών και στα νοσοκομεία της Πάτρας

Την ανησυχία τους για την επιδημιολογική κατάσταση της Αχαΐας επιβεβαίωσαν γι άλλη μία φορά τα μέλη της επιτροπής των Επιδημιολόγων κατά τη χθεσινή συνεδρίασή τους, ενώ το ενδεχόμενο να χρειαστεί επιστράτευση ιδιωτών γιατρών προκειμένου να συνδράμουν τα δύο μεγάλα νοσοκομεία της Πάτρας είναι πιο πιθανό σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα, όπου είχε και πάλι συζητηθεί.

Μάλιστα ο Ιατρικός Σύλλογος της Πάτρας μετά από σχετική πρόσκληση προς τα μέλη του έχει ήδη ετοιμάσει λίστα με γιατρούς που είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν.

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας και το Γενικό Νοσοκομείο “Άγιος Ανδρέας” νοσηλεύονταν χθες περισσότεροι από 160 νοσηλευόμενοι με κορονοϊό και 48 ασθενείς στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Στην ΠΕ Αχαΐας εντοπίστηκαν την Τετάρτη 121 κρούσματα με μέσο όρο 91,86 κρούσματα την τελευταία εβδομάδα και αναλογία 39 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού.

Ιατρικός Σύλλογος Πατρών

Το Υπουργείο Υγείας έχει ήδη συζητήσει σύμφωνα με πληροφορίες τη συνεργασία ή και την επιστράτευση γιατρών, καθώς μετά τις αρχικές συζητήσεις για τη συμβολή τους στη λειτουργία των δύο νοσοκομείων της Πάτρας  η ανταπόκριση των γιατρών ήταν πολύ μικρή.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών, από την πλευρά του και εκτιμώντας όπως αναφέρουν τα μέλη του “τη σοβαρότητα της υγειονομικής κρίσης για τη πόλη” και μετά από έκτακτη συνεδρίαση, αποφάσισε να υποστηρίξει το έργο που επιτελούν οι συνάδελφοι του Δημόσιου συστήματος υγείας».

“Οι ελευθεροεπαγγελματίες ιατροί, μέλη του ΔΣ του ΙΣΠ, δήλωσαν ότι τίθενται στη διάθεση της πολιτείας, για τη κάλυψη αναγκών του ΕΣΥ, εντός των ορίων ευθύνης του συλλόγου μας. Επίσης διαπιστώθηκε η ύπαρξη εκπεφρασμένης πρόθεσης συνεισφοράς από ικανό αριθμό συναδέλφων, ειδικοτήτων αιχμής, είτε με σχέση μη πλήρους και μη αποκλειστικής απασχόλησης, είτε με σχέση πλήρους και μη αποκλειστικής απασχόλησης”, αναφέρουν τα μέλη του Συλλόγου σε ανακοίνωσή τους.

Οι γιατροί ζητούν να αξιοποιηθούν περισσότερο οι γιατροί της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, για τη κάλυψη αναγκών της δευτεροβάθμιας περίθαλψης και αναμένουν διευκρινίσεις, όπως λένε, για τους όρους της συμμετοχής τους, τις συμβάσεις απασχόλησης, καθώς και την διασφάλιση αστικής ευθύνης.

Σε επικίνδυνο σημείο και η Λάρισα

Παράλληλα και στη Λάρισα τα καθημερινά επιδημιολογικά στοιχεία έχουν σημάνει συναγερμό.

Στην ΠΕ Λάρισας καταγράφηκαν χθες 115 κρούσματα, όταν ο μέσος όρος εβδομάδας ήταν 67 κρούσματα, ενώ η αναλογία είναι 40,45 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού.

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.