Κορονοϊός: Αργεί η σταθεροποίηση εκτιμά ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ

Συνεχίζεται η πίεση που ασκεί ο κορονοϊός στη χώρα μας, με την καθημερινή ημερήσια επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ και την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία, να αποτυπώνουν την σφοδρότητα του τρίτου κύματος της επιδημίας.

Νέο αρνητικό ρεκόρ τριμήνου στον αριθμό των θανάτων καταγράφηκε τη Δευτέρα, με 69 ασθενείς να χανουν τη μάχη, γεγονός που προμηνύει επερχόμενη αύξηση του συγκεκριμένου δείκτη.

Επιπλέον τα 1.707 νέα κρούσματα, τα οποία αντιστοιχούν σε μόλις 14.074 τεστ αποτελούν τον προάγγελο για ενδεχόμενο νέο ρεκόρ κρουσμάτων σήμερα (Τρίτη 23 Μαρτίου), που θα ειναι πιο ξεκαθαρη η επιδημιολογική εικόνα λόγω περισσότερων διαγνωστικών ελέγχων.

Αύξηση κρουσμάτων και τις επόμενες εβδομάδες

Μάλιστα ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) κ. Παναγιώτης Αρκουμανέας, εκτιμά ότι θα συνεχίσουμε και τις επόμενες εβδομάδες να βλέπουμε αύξηση κρουσμάτων.

«Οι τελευταίες εβδομάδες είναι πολύ δύσκολες. Θα συνεχίσουμε και τις επόμενες εβδομάδες να βλέπουμε μία αύξηση κρουσμάτων. Και σήμερα θα έχουμε μία σημαντική αύξηση κρουσμάτων. Γι αυτό χρειάζεται από όλους, υπομονή και τήρηση των μέτρων» .

Αυτό δήλωσε μετά τη συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ο πρόεδρος ΕΟΔΥ κ. Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Την ίδια ώρα, αύξηση στους δυνατούς δείκτες προβλέπουν και οι επιστήμονες,  με τις επόμενες ημέρες να θεωρούνται ιδιαίτερα κρίσιμες.

«Όταν έχουμε 3.500 νοσηλευόμενους ασθενείς με Covid δεν υπάρχει περίπτωση το 10% να μη διασωληνωθεί. Μπορεί να φτάσουμε και τους 1.000 διασωληνωμένους. Μετά από 15-20 μέρες θα δούμε μια μείωση», επισήμανε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, υπογραμμίζοντας την ανάγκη, η κυβέρνηση να προχωρήσει στην επίταξη και άλλων ιδιωτικών θεραπευτηρίων.

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.