Όλοι ψάχνουν τη Βιολέτα στο Ωνάσειο

Εδώ και μερικές μέρες, στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο απολυμαίνει η «Βιολέτα».

Είναι πολύ γρήγορη στη δουλειά της και με… οικολογική συνείδηση: Μπορεί να απολυμάνει έναν ολόκληρο θάλαμο μέσα σε 10 λεπτά και δεν χρησιμοποιεί καθόλου χημικά!

Η Βιολέτα είναι νέα άφιξη στο Ωνάσειο. Είναι το νέο υπερσύγχρονο ρομπότ που απολυμαίνει με υπεριώδη ακτινοβολία.

Είναι ένα από 31 πρώτα ρομπότ απολύμανσης που θα διανεμηθούν σε νοσοκομεία όλης της Ευρώπης. Ένα ακόμη από αυτά – που συνολικά θα φτάσουν τα 200 – θα αναλάβει την απολύμανση και στο «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης. Τα ρομπότ αγοράστηκαν μμε χρηματοδότηση εξ’ ολοκλήρου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο πλαίσιο ενίσχυσης των συστημάτων υγείας εν μέσω πανδημίας.

Τα ρομπότ αυτά μπορούν να απολυμάνουν έναν κανονικό θάλαμο ασθενών σε δέκα μόλις λεπτά με τη χρήση υπεριώδους ακτινοβολίας.

Με μία φόρτιση, το ρομπότ μπορεί να απολυμάνει πάνω από 18 θαλάμους. Ο στόχος είναι να διασφαλιστεί ένα αποστειρωμένο περιβάλλον στα νοσοκομεία χωρίς να εκτίθεται το προσωπικό σε περιττό κίνδυνο.

Δεδομένου ότι πρόκειται για φυσική διαδικασία και όχι για χρήση χημικού απολυμαντικού, η χρήση του είναι ασφαλέστερη για το προσωπικό του νοσοκομείου και τους ασθενείς, καθώς δε χρειάζεται πλέον να χειρίζεται, να μεταφέρει ή να αποθηκεύει τοξικές, επικίνδυνες ή διαβρωτικές χημικές ουσίες.

Τα δύο ελληνικά νοσοκομεία βρίσκονται ανάμεσα στα 31 πρώτα που λαμβάνουν ρομπότ απολύμανσης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε Βέλγιο, Δανία, Γερμανία, Εσθονία, Ιρλανδία, Ισπανία, Κροατία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Κάτω Χώρες, Σλοβενία, και Ελλάδα.

Τα 200 ρομπότ κόστισαν συνολικά 12 εκατομμύρια ευρω.

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.