Νέο «κοκτέιλ» μονοκλωνικών αντισωμάτων κατά του κορονοϊού

Ενθαρρυντικά αποτελέσμα παρουσίασε η Roche για ένα πειραματικό «κοκτέιλ» μονοκλωνικών αντισωμάτων κατά της νόσου Covid-19, στο οποίο συνδυάζονται οι ουσίες casirivimab και imdevimab.

Το κοκτέιλ αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας Regeneron και προορίζεται για μη νοσηλευόμενους ασθενείς.

70% μικρότερη πιθανότητα νοσηλείας

Σύμφωνα με τα δεδομένα που γνωτοποιήθηκαν κλινική δοκιμή τρίτης φάσης, ο φαρμακευτικός συνδυασμός μπορεί να μειώσει ώς και 70% τον κίνδυνο εισαγωγής στο νοσοκομείο και θανάτου σε ασθενείς που αρχίζουν τη θεραπεία πριν επιδεινωθούν τόσο ωστε να χρειάζονται νοσηλεία.

Ταχύτερη ανάρρωση

Τα στοιχεία έδειξαν επίσης μείωση της διάρκειας των συμπτωμάτων της νόσου κατά τέσσερις ημέρες, (από 14 σε 10 ημέρες).

Αποτελεσματικό και στις μεταλλάξεις

Η πειραματική αυτή θεραπεία αποτελεί τον μόνο συνδυασμό μονοκλωνικών αντισωμάτων που φαίνεται να έχει αποτέλεσμα και κατά των μεταλλάξεων του νέου κορονοϊού.

«Αυτό το πειραματικό κοκτέιλ αντισωμάτων θα μπορούσε ως εκ τούτου να προσφέρει ελπίδα για μια νέα πιθανή θεραπεία για τους ασθενείς υψηλού κινδύνου», δηλώνει ο Λέβι Γκάραγουεϊ, επικεφαλής γιατρός και παγκόσμιος διευθυντής για την ανάπτυξη προϊόντων της Roche.

Τα δεδομένα αναμένεται να υποβληθούν στις υγειονομικές αρχές για αξιολόγηση. Η πειραματική θεραπεία δοκιμάζεται και σε νοσηλευόμενους ασθενείς, στο Ηνωμένο Βασίλειο. Στις κλινικές μελέτες συμμετέχουν συνολικά 25.000 άτομα από διάφορες χώρες.

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.