Στα full covid νοσοκομεία οι περισσότεροι επιταγμένοι γιατροί

Από σήμερα τίθενται επισήμως σε εφαρμογή οι νέες ανακατατάξεις στα νοσοκομεία της Αττικής, με στόχο να εξασφαλιστούν κλίνες για τα περιστατικά Covid-19.

Το Κοργιαλένειο νοσοκομείο (Ερυθρός) δέχεται πλέον μόνο ασθενείς με κορονοϊό. Όλα τα non covid περιαστικά που χρειάζονται νοσηλεία έχουν μεταφερθεί σε άλλα νοσοκομεία.

Το Κοργιαλένειο παύει να εφημερεύει και τη θέση του παίρνει το 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, το οποίο, σύμφωνα με το σχεδιασμό, θα δέχεται επείγοντα περιστατικά που διακομίζονται με το ΕΚΑΒ. Οι ασθενείς που αναζητούν ιατρική βοήθεια με ίδια μέσα θα απευθύνονται στο ΝΙΜΤΣ (που έχει από μέρες τεθεί στη διάθεση του ΕΣΥ) και στο Ιπποκράτειο.

Η πρώτη γενική εφημερία του 251 ΓΝΑ αναμένεται την Παρασκευή. Ως τότε θα πρέπει να έχουν διευθετηθεί όλα τα πρακτικά ζητήματα ώστε να αποφευχθούν κατά το δυνατό οι δυσλειτουργίες.

Σε Σισμανόγλειο και Κοργιαλένειο οι περισσότεροι επιταγμένοι γιατροί

Από τους 206 γιατρούς που επιτάχθηκαν, 170 έχουν ήδη τοποθετηθεί σε νοσοκομεία. Από αυτούς οι 46 κλήθηκαν υποχρεωτικά να υπηρετήσουν στα δύο full covid νοσοκομεία, Σισμανόγλειο και Κοργιαλένειο, ενώ οι υπόλοιποι κατανέμονται στα υπόλοιπα νοσοκομεία της Αττικής ώς εξής: Από 11 σε Σωτηρία, Ευαγγελισμό, από 10 σε Αττικόν και Γενικό Κρατικό Αθηνών και 9 στο Κωνσταντοπούλειο.

Επιπλέον, 30 από τους γιατρούς που είχαν δηλώσει εθελοντικά τη συνδρομή τους στο ΕΣΥ έχουν κατανεμηθεί σε διάφορα νοσοκομεία.

Η κυβέρνηση έχει θέσει σε εφαρμογή το σύστημα «ενιαίο ΕΣΥ», αντιμετωπίζοντας την επικράτεια σαν μια ενιαία υγειονομική περιφέρεια. Με αυτό τον τρόπο θεωρείται ευκολότερη η διαχείριση του τρίτου κύματος της επιδημίας το οποίο ασκεί ισχυρές πιέσεις στο σύστημα Υγείας.

ΕΙΝΑΠ: Η επίταξη δεν θα λειτουργήσει

Μη λειτουργικό θεωρεί το μέτρο της επίταξης η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ).

Η Ένωση ζητά κάλυψη των νοσοκομείων με μόνιμο προσωπικό το οποίο έχει δηλωμένη πρόθεση να υπηρετήσει το δημόσιο σύστημα. Ζητά επίσης άμεση επίταξη μονάδων του ιδιωτικού τομέα με στόχο την εξασφάλιση των πρόσθετων κλινών που απαιτούνται για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών της πανδημίας.

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.