Ο FDA εγκρίνει διαγνωστική συσκευή για ασυμπτωματικούς φορείς κορονοϊού

Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ενέκρινε στις Ηνωμένες Πολιτείες μια συσκευή που μπορεί να ανιχνεύσει βιοδείκτες σχετιζόμενους με τη νόσο Covid-19.

Είναι το πρώτο προϊόν του είδους που λαμβάνει έγκριση εν μέσω πανδημίας. Πρόκειται για μια μικρή συσκευή που φοριέται στο μπράτσο, όπως οι συσκευές που μετρούν τους παλμούς και την πίεση σε όσους αθλούνται.

Σύμφωνα με τον FDA, η συσκευή  Tiger Tech COVID Plus Monitor μπορεί να ανιχνεύσει μια σειρά από βιοδείκτες – όπως ενδείξεις φλεγμονής, διαταραχές στην πήξη του αίματος – οι οποίες είναι συχνές σε φορείς του κορονοϊού, πριν εκδηλώσουν συμπτώματα.

Η εταιρεία που κατασκέυσε τη συσκευή (Tiger Tech Solutions, Inc) αναφέρει ότι οι αισθητήρες της μπορούν μέσα σε 3 έως 5 λεπτά να μετρήσουν εκατοντάδες βιοδείκτες και να τους συγκρίνουν με στατιστικά δεδομένα covid και non covid, εξάγοντας ασφαλή συμπεράσματα.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η συσκευή έχει δοκιμαστεί σε εκατοντάδες άτομα, ακόμη και μέσα σε μονάδες περίθαλψης ασθενών με Covid-19, με ποσοστό ακριβείας πάνω από 98%.

Βασικό μειονέκτημα της συσκευής είναι ότι οι βιοδείκτες που ανιχνεύει είναι υψηλοί και σε άλλες παθολογικές καταστάσεις εκτός της Covid-19, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε λάθος συμπεράσματα.

Οι αμερικανικές αρχές θεωρούν ότι η συσκευή μπορεί να φανεί χρήσιμη σε περιπτώσεις όπου η θερμομέτρηση αποτυγχάνει να ανιχνεύσει ασυμπτωματικούς φορείς και να συμβάλλει έτσι στον καλύτερο έλεγχο της διασποράς του κορονοϊού.

Η έγκριση αφορά χρήση της συσκευής ακόμη και σε παιδιά από 5 ετών και πάνω.

Επισημαίνεται ότι η συσκευή δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να θεωρηθεί διαγνωστικό εργαλείο υποκαθιστώντας τα εργαστηριακά τεστ.

Πηγές: FDA, Tiger Tech Solutions, Inc

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.