Κορονοϊός: Συνομιλίες Κίνας – Pfizer για εκχώρηση του αντιικού φαρμάκου Paxlovid

Τα κινεζικά νοσοκομεία βρίσκονται υπό έντονη πίεση μετά την απότομη εγκατάλειψη της πολιτικής “μηδενικών κρουσμάτων COVID” από την κυβέρνηση τον περασμένο μήνα, στέλνοντας τις λοιμώξεις στα ύψη. Η παρασκευή φαρμάκου στη χώρα είναι το επόμενο βήμα.

Το ραγδαίο κύμα λοιμώξεων σε όλη τη χώρα έχει κατακλύσει τα νοσοκομεία, έχει αδειάσει τα φαρμακεία από φάρμακα και έχει προκαλέσει διεθνή συναγερμό. Ως εκ τούτου, ξεκίνησαν συνομιλίες Κίνας – Pfizer για εκχώρηση του αντιικού φαρμάκου Paxlovid.

Παρασκευή του φαρμάκου στην Κίνα

Σε συνομιλίες με την Pfizer Inc (PFE.N) βρίσκεται η Κίνα για την εξασφάλιση άδειας που θα επιτρέψει στους εγχώριους κατασκευαστές φαρμάκων να παρασκευάζουν και να διανέμουν στην Κίνα μια γενική έκδοση του αντιιικού φαρμάκου COVID-19 Paxlovid της αμερικανικής εταιρείας, δήλωσαν τρεις πηγές στο Reuters.

Η ρυθμιστική αρχή ιατρικών προϊόντων της Κίνας – η Εθνική Διοίκηση Ιατρικών Προϊόντων (NMPA) – ηγείται των συνομιλιών με την Pfizer από τα τέλη του περασμένου μήνα, δήλωσε μία από τις πηγές με γνώση του θέματος. Το Πεκίνο επιθυμεί να οριστικοποιήσει τους όρους της συμφωνίας αδειοδότησης πριν από το σεληνιακό νέο έτος που αρχίζει στις 22 Ιανουαρίου, δήλωσε η πηγή.

Διαβάστε επίσης

ΠΟΥ: Κανένας εφησυχασμός για την ευλογιά των πιθήκων

Τα πιο κολακευτικά χρώματα αν έχετε ξανθά μαλλιά – εκτός από το μαύρο

5 τρόποι για να νικήσετε τη μεσημεριανή υπνηλία χωρίς ζάχαρη ή καφέ

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.