ΠΟΥ: Κανένας εφησυχασμός για την ευλογιά των πιθήκων

Ο αριθμός των ανιχνεύσεων της ευλογιάς των πιθήκων έχει συρρικνωθεί σημαντικά παγκοσμίως και τα κρούσματα που εμφανίστηκαν σε πολλές χώρες το 2022 είναι πλέον υπό έλεγχο.

Ωστόσο, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας  τονίζει ότι η ύφεση της ασθένειας ενδέχεται να είναι μόνο φαινομενικά και γι’ αυτό δεν θα πρέπει να εφησυχαστούμε, καθώς δεν υπάρχουν ούτε τεστ ούτε αρκετά διαθέσιμα εμβόλια κατά της νόσου, ειδικά στην Αφρική

Σχεδόν 84.000 κρούσματα και 75 θάνατοι έχουν καταγραφεί παγκοσμίως μέχρι στιγμής και, παρότι τα νούμερα είναι ήδη μεγάλα, ο ΠΟΥ προειδοποιεί ότι μπορεί να είναι ακόμη μεγαλύτερα στην πραγματικότητα.

Ευλογιά των πιθήκων- Συνεχίζει να είναι επικίνδυνη

Αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει απειλή για ολόκληρο τον κόσμο δήλωσε η ειδικός του ΠΟΥ Ροζαμουντ Λιούις στο Πρακτορείο DPA, σημειώνοντας ότι σε τρία χρόνια «θα μπορούσαμε να έχουμε μια παραλλαγή του ιού που θα είναι λιγότερο εύκολο να περιοριστεί. Αυτός είναι ένας πραγματικός κίνδυνος».

Όπως τονίζει η ίδια, οι γιατροί και οι κλινικές πρέπει να συνεχίσουν να θεωρούν την ευλογιά των πιθήκων ως επικίνδυνη όταν οι άνθρωποι έρχονται με πυρετό ή εξάνθημα, ενώ οι κλινικές που ειδικεύονται στον HIV θα πρέπει να διενεργούν τακτικά τεστ για ευλογιά των πιθήκων.

Επιπλέον, θα πρέπει να αναπτυχθούν γρήγορα τεστ και περισσότερα εμβόλια προκειμένου να εντοπιστούν και να περιοριστούν τυχόν νέα κρούσματα σε όλο τον κόσμο, το συντομότερο δυνατό.

Διαβάστε επίσης 

«Κράκεν» – Η νέα υποπαραλλαγή της Όμικρον που θέτει σε συναγερμό τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας

Ο σωτήρας… Σωτηρίου, τα χαμόγελα του Θεόδωρου και οι 348 του ΕΟΔΥ

ΠΟΕΔΗΝ: Γρίπη και ιώσεις γεμίζουν τις ΜΕΘ παίδων

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.