Ανησυχία στην Ευρώπη: Και η Γαλλία ζητά τεστ από Κινέζους ταξιδιώτες

Ένας “άτυπος” συναγερμός φαίνεται πως έχει σημάνει για τον κορονοϊό από τη στιγμή που και η Γαλλία ζητά τεστ από Κινέζους ταξιδιώτες. Μορφή «χιονοστιβάδας» παίρνουν οι χώρες που λαμβάνουν έκτακτα περιοριστικά μέτρα για τους Κινέζους ταξιδιώτες, μετά την έξαρση του κορονοϊού στην Κίνα. Ιταλία, Ισπανία, Βρετανία και Γαλλία πρόκειται να θέσουν σε ισχύ νέα μέτρα κυρίως λόγω του ελλείμματος πληροφόρησης από το Πεκίνο. Τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης κατηγορούν τη Δύση ότι μεροληπτεί και σαμποτάρει τις προσπάθειες των Αρχών να αντιμετωπίσει την πανδημία.

Όλοι οι ταξιδιώτες που φτάνουν από την Κίνα στη Γαλλία θα πρέπει να έχουν υποβληθεί σε τεστ για την COVID-19 πριν από την αναχώρηση της πτήσης τους, ανακοίνωσε χθες βράδυ η γαλλική κυβέρνηση.

Λόγω της εκτόξευσης του αριθμού των κρουσμάτων στην Κίνα, η Γαλλία ακολουθεί το παράδειγμα της Ιταλίας και της Ισπανίας, των πρώτων ευρωπαϊκών χωρών που επέβαλαν περιορισμούς.

Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ για τον νέο κορονοϊό πριν από την επιβίβασή τους και να φορούν μάσκα κατά τη διάρκεια της πτήσης. Προβλέπεται επίσης η διενέργεια τυχαίων τεστ κατά την άφιξη, ώστε να γίνεται αλληλούχιση του γονιδιώματος και να εντοπίζονται τυχόν νέες παραλλαγές του SARS-CoV-2, ανέφερε μια κυβερνητική πηγή.

Σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης, το Λονδίνο σκοπεύει να εφαρμόσει παρόμοια μέτρα. Τελικά το βράδυ της Παρασκευής 30 Δεκεμβρίου η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι από τις 5 Ιανουαρίου οι ταξιδιώτες από την Κίνα θα πρέπει να υποβάλλονται σε τεστ για την COVID-19 48 ώρες πριν από την αναχώρησή τους, μετά την άρση των υγειονομικών περιορισμών από το Πεκίνο.

Τι συμβαίνει στην Ιταλία

Στα ιταλικά αεροδρόμια ο χρόνος μοιάζει να έχει γυρίσει στο 2020. Ουρές επιβατών με μάσκα, προσωπικό με στολές να πραγματοποιούν τεστ σε όσους φτάνουν από την Κίνα. Έως τώρα όλα τα θετικά δείγματα ανήκουν στις γνωστές παραλλαγές της Όμικρον. Ωστόσο, παρά τις επιφυλάξεις από τις Βρυξέλλες, μέτρα λαμβάνει και η Ισπανία.

Η υπουργός Υγείας της Ισπανίας, Καρολίνα Ντάριας, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Σε εθνικό επίπεδο θα εφαρμόσουμε ελέγχους στα αεροδρόμια που θα καλούν τους επιβάτες από την Κίνα να παρουσιάζουν αρνητικό τέστ COVID, ή πιστοποιητικό ολοκληρωμένου εμβολιασμού».

Πηγή: ΕΡΤ

Διαβάστε επίσης

Διόρθωση μυωπίας με λέιζερ: Προειδοποίηση FDA για πιθανές επιπλοκές

Μεταμοσχεύσεις στην Ελλάδα: Με αισιοδοξία φεύγει το 2022  

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.