Υπουργείο Υγείας: Καμία συζήτηση για επιστροφή της μάσκας στα σχολεία

Τέλος, στα σενάρια για επιστροφή μάσκας στα σχολεία, βάζει το υπουργείο Υγείας. Σύμφωνα με πληροφορίες του HealthStories.gr, τέτοιο θέμα δεν έχει τεθεί στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, αλλά δεν υπάρχει ούτε ως σκέψη. Γεγονός που σημαίνει ό,τι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί θα εξακολουθήσουν να πηγαίνουν στα σχολεία με το ίδιο πρωτόκολλο για τον κορονοϊό, που ισχύει από την αρχή της έναρξης της χρονιάς.

Υπενθυμίζεται πως, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων με επιστολή της προς το υπουργείο Υγείας και τους αρμόδιους φορείς έχει κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τα αυξανόμενα κρούσματα στα παιδιά ζητώντας παρεμβάσεις ώστε να μην υπάρξει περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης.

Οι παιδίατροι εκτιμούν πως, η κατάσταση δε θα είναι εύκολη, λόγω των μολύνσεων, αλλά και τον επαναμολύνσεων, καθώς οι υποπαραλλαγές του κορονοϊού ΒQ.1, BQ.1.1 και ΧΒΒ διαφεύγουν της ανοσίας.

Επιτακτική η χρήση μάσκας λένε οι παιδίατροι 

Για τον λόγο αυτό, στην επιστολή τους,  ζητούν την άμεση επαναφορά της μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους και κυρίως στα σχολεία.

Οι παιδίατροι επικαλούνται ως δεδομένα που θα ανατρέψουν επικίνδυνα την επιδημιολογική κατάσταση τις χαμηλές θερμοκρασίες που θα οδηγήσουν σε συγχρωτισμό σε κλειστούς χώρους, την παρέλευση μεγάλου χρονικού διαστήματος από την ολοκλήρωση του βασικού εμβολιασμού για τον κορονοϊό των παιδιών και των εφήβων και την αυξημένη νοσηρότητα που παρατηρείται τόσο του ιού της γρίπης, όσο και άλλων αναπνευστικών ιώσεων, με αποτέλεσμα να γεμίζουν τα παιδιατρικά νοσοκομεία κατά τη διάρκεια των εφημεριών.

Οι παιδίατροι μεταξύ άλλων προτείνουν:

Την καθολική εφαρμογή προστατευτικής μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους

Τη χρήση συσκευών καθαρισμού αέρα σε όλες τις τάξεις όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων

Το άνοιγμα της αναμνηστικής δόσης

Διαβάστε επίσης 

Πλεύρης για ανεμβολίαστους υγειονομικούς: Υπό όρους, η εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ

Εξαδάκτυλος: Να αποσυρθεί το άρθρο 10 για την εργασία των γιατρών του ΕΣΥ στον ιδιωτικό τομέα

ΜΗΤΕΡΑ: Η πρώτη στην Ελλάδα εμφύτευση ενδοκαρδιακής συσκευής σε 8χρονο κοριτσάκι

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.