Στα φαρμακεία το διπλό self test για κορωνοϊό και γρίπη

Ήρθε και στη χώρα μας το διπλό self test το οποίο ουσιαστικά ανιχνεύει και κορονοϊό και γρίπη, αναγνωρίζει δηλαδή αν έχουμε COVID-19 ή γρίπη τύπου Α’ ή Β’.

«Είναι το ίδιο εύκολο, όπως ήταν και το τεστ που κάναμε μέχρι τώρα για την COVID-19. Δεν αλλάζει κάτι ριζικά. Έχει δύο ενδείξεις, μία για τον κορωνοϊό και μία για την γρίπη», δήλωσε ο Μιχάλης Ζαννέτος, ταμίας του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Healthstories Στα φαρμακεία το διπλό self test για κορωνοϊό και γρίπη«Το διπλό self test δεν γίνεται στα φαρμακεία. Μπορεί απλά ο κάθε πολίτης να το προμηθευτεί και να το κάνει στο σπίτι του. Είναι σημαντικό να το κάνει, πρόσθεσε ο κ. Μ. Ζαννέτος. Έχει σημασία με την έννοια ότι πρόκειται για δύο σοβαρούς ιούς και ο ιός που προκαλεί τη νόσο COVID, αλλά και ο ιός της γρίπης είναι δύο σημαντικοί που μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στην υγεία, ειδικά των ευαίσθητων ομάδων, οπότε είναι σημαντικό να γνωρίζει κάποιος έγκαιρα αν έχει αυτούς τους δύο ιούς».

Και συνέχισε: «Ο κόσμος ακόμα δεν το γνωρίζει. Δεν το ζητάνε δηλαδή. Τώρα περιμένουμε σιγά – σιγά ότι θα αρχίσουν να το γνωρίζουν και το συγκεκριμένο τεστ και κάποιοι ενδεχομένως να το ζητήσουν. Η γρίπη ακόμη είναι σε χαμηλά επίπεδα. Βέβαια είναι σε υψηλά επίπεδα σε σχέση με άλλες χρονιές. Το καλοκαίρι μόνο είχαμε σχεδόν πενταπλάσια περιστατικά γρίπης από προηγούμενες χρονιές, αλλά ακόμη είναι σε χαμηλά επίπεδα. Αναμένουμε έξαρση το προσεχές διάστημα.

Αυτή τη στιγμή περισσότερο κυριαρχούν κάποιες άλλες λοιμώξεις του αναπνευστικού, του κρυολογήματος. Καταγράφεται έξαρση των περιστατικών που δεχόμαστε στα φαρμακεία για ιώσεις του αναπνευστικού όχι μόνο COVID, αλλά και γενικότερα ιώσεις του αναπνευστικού συστήματος. Και όπως είπατε, ο κόσμος ζητάει και διάφορα άλλα σκευάσματα για να αντιμετωπίσει στα πλαίσια της αυτοφροντίδας τα συμπτώματα που προκαλούν αυτές τις ιώσεις, όπως είναι ο βήχας, ο πονόλαιμος, αγοράζει κάποιες βιταμίνες για ενίσχυση του ανοσοποιητικού του», κατέληξε ο κ. Ζαννέτος.

Διαβάστε επίσης

Η τεχνική αναπνοής 4-7-8 μπορεί να σας βοηθήσει (επιτέλους) να κοιμηθείτε

Tα λεφτά που δεν δίνει ο Θεόδωρος, το άκυρο ευχαριστώ στον Κυριάκο και η αμηχανία της Αγαπηδάκη

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.