Γερμανία: Επανέρχεται η χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους

Την επαναφορά της υποχρέωσης χρήσης προστατευτικής μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους ζήτησε σήμερα από τις κρατιδιακές κυβερνήσεις ο υπουργός Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ, παρουσιάζοντας τη νέα εκστρατεία προώθησης των εμβολιασμών.

«Η κατεύθυνση στην οποία πηγαίνουμε δεν είναι καλή. Δεν έχουμε κανέναν λόγο να πιστεύουμε ότι το κύμα που αντιμετωπίζουμε θα αυτοπεριοριστεί», τόνισε ο Λάουτερμπαχ και σημείωσε ό,τι ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται συνεχώς, ενώ αυξάνονται και οι αριθμοί των θανάτων και των εισαγωγών σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους

«Γι’ αυτό και είναι λογικό να εργαζόμαστε τώρα με κάποιους περιορισμούς, αντί να πρέπει να αντιδράσουμε αργότερα με πιο αυστηρά μέτρα. Τα κρατίδια πρέπει να σκεφτούν την επαναφορά της μάσκας», δήλωσε ο υπουργός, αναφερόμενος στη νομοθεσία, η οποία προβλέπει πλέον ότι οι συγκεκριμένες αποφάσεις λαμβάνονται από τις ομόσπονδες κυβερνήσεις.

Ο κ. Λάουτερμπαχ, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ,  επέκρινε ακόμη δριμύτατα τη διαχείριση του Oktoberfest από τις αρμόδιες αρχές της Βαυαρίας. «Η γιορτή της μπίρας, όπως έγινε, δεν ήταν καθόλου καλή ιδέα», δήλωσε και αναφέρθηκε σε παράλειψη των υπηρεσιών να ζητήσουν υποχρεωτικά τεστ από τους συμμετέχοντες και να περιορίσουν τον αριθμό των ατόμων στους εσωτερικούς χώρους.

«Σε κάθε περίπτωση, ο τρόπος που έγινε, δεν ήταν καλός. Τώρα το Μόναχο και η Βαυαρία είναι σε έκτακτη κατάσταση», πρόσθεσε και συνέστησε την εισαγωγή υποχρεωτικής μάσκας έστω και τώρα.

Σημειώνεται πως, αρκετοί επιστήμονες ζητούν την επιστροφή της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας, καθώς εκτιμούν πως «Προ των πυλών» βρίσκεται ένα νέο κύμα κρουσμάτων κορονοϊού σε όλη την Ευρώπη.

Σχετικά, με τη νέα εκστρατεία εμβολιασμού, «Προστατεύω τον εαυτό μου», η οποία θα ξεκινήσει άμεσα, ο Καρλ Λάουτερμπαχ δήλωσε ότι το 70% των ατόμων άνω των 60 ετών δεν έχουν εμβολιαστεί για τέταρτη φορά, αλλά, διευκρίνισε, δεν υπάρχει επίσημο ποσοστό – στόχος.

Διαβάστε επίσης 

«Καμπανάκι» από Έλληνες επιστήμονες για την πορεία του κορονοϊού – Έρχεται κοκτέιλ με γρίπη

Η μαχητική Ματίνα, η πελαγωμένη Νάντια, και ο “γάτος” Βαλτάς

Τα βιντεοπαιχνίδια αποτελούν σοβαρό κίνδυνο για την υγεία των παιδιών, σύμφωνα με νέα μελέτη

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.