Την Τετάρτη συνεδριάζει η επιτροπή εμπειρογνωμόνων- στο τραπέζι χαλάρωση των μέτρων

Έκτακτη συνεδρίαση θα πραγματοποιήσει το πρωί της Τετάρτης, η επιτροπή εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας προκειμένου να εκτιμήσει την επιδημιολογική κατάσταση της πανδημίας στη χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη της επιτροπής θα εξετάσουν  όλα τα ισχύοντα μέτρα και θα εισηγηθούν  αλλαγές σε ότι χρειάζεται επικαιροποίηση, ενώ με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών είναι πιθανό να γίνουν αύριο το απόγευμα και ανακοινώσεις από την κυβέρνηση σε σχέση με τον οδικό χάρτη σταδιακής επανέναρξης κάποιων δραστηριοτήτων.

Η κόπωση της ελληνικής κοινωνίας μετά από ένα έτος πανδημίας και λήψης περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης είναι κάτι που απασχολεί και το Μέγαρο Μαξίμου και αναμένεται να ληφθεί υπόψη για την λήψη των αποφάσεων οι οποίες θα στηρίζονται στην αξιολόγηση της επιδημιολογικής κατάστασης, λαμβάνοντας υπόψη και τα μέχρι σήμερα στοιχεία σχετικά με το πόσο επιδρά κάθε δραστηριότητα στην διασπορά του ιού.

Το Μέγαρο Μαξίμου έχει εκπέμψει ήδη το μήνυμα της προτεραιότητας που αποδίδει στην επαναλειτουργία του λιανεμπορίου με τήρηση πολύ αυστηρών κανόνων προστασίας, ενώ σε κάθε περίπτωση διαμηνύει ότι πρόκειται για την τελευταία μεγάλη προσπάθεια που καλούνται να καταβάλουν οι πολίτες μέχρι να χτιστεί, μέσω του εμβολιασμού, το πρώτο ισχυρό τείχος ανοσίας που θα επιτρέψει την έναρξη της χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων.

Όπως λένε στην κυβέρνηση, αν συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε επιτυχώς την πανδημία και επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί, όπως αναμένεται από τον Απρίλιο που θα αυξηθούν οι παραδόσεις εμβολίων, μπορούμε να οδηγηθούμε σταδιακά και με ασφάλεια σε μια νέα κανονικότητα, με επανέναρξη δραστηριοτήτων, αλλά και με μέτρα προστασίας.

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.