Σε αναστολή χορήγησης του εμβολίου της AstraZeneca Γαλλία και Ιταλία

Η Γαλλία προστίθεται στις χώρες που προχωρούν για προληπτικούς λόγους στην αναστολή της χρήσης του εμβολίου της AstraZeneca, εν αναμονή της γνωμοδότησης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA), αύριο Τρίτη 16 Μαρτίου.

Όπως επισήμανε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου το μεσημέρι της Δευτέρας ο πρόεδρος της χώρας Εμανουέλ Μακρόν, «ελπίζει να ξαναξεκινήσει» γρήγορα ο εμβολιασμός με το εμβόλιο αυτό «εφόσον το επιτρέψει η γνωμοδότηση του ευρωπαϊκού οργανισμού».

Αναστέλλει τη χορήγηση του εμβολίου και η Ιταλία 

Νωρίτερα και ο Ιταλικός Οργανισμός Φαρμάκων Αifa αποφάσισε, για επίσης προληπτικούς λόγους, να παγώσει  τη χορήγηση του εμβολίου Αstrazeneca σε όλη τη χώρα.

Η απόφαση ελήφθη και στην Ιταλία,έπειτα από συνομιλία του υπουργού Yγείας, Ρομπέρτο Σπεράντσα με τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Ντράγκι και εν αναμονή της σχετικής οριστικής απόφασης της αρμόδιας ευρωπαϊκής αρχής.

Όπως αναφέρεται στο ανακοινωθέν του Ιταλικού Οργανισμού Φαρμάκων, « ο Αifa θα κάνει γνωστή κάθε νέα πληροφορία που μπορεί να έχει στην διάθεσή του, συμπεριλαμβανομένων και των διαδικασιών ολοκλήρωσης του κύκλου εμβολιασμού για όσους έλαβαν ήδη την πρώτη δόση».

Ανάλογη απόφαση πήρε το πρωί της Δευτέρας, η Γερμανία, η Ολλανδία και το Σαββατοκύριακο η Ιρλανδία. Ήδη, Ισλανδία, Δανία, Νορβηγία, Αυστρία, Λουξεμβούργο, Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία, Αυστρία, Ιταλία και Ταϊλάνδη έχουν παγώσει προληπτικά τη χορήγηση του εμβολίου.

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.