Πλεύρης: Τι δήλωσε για τα πρόστιμα των ανεμβολίαστων και τον προσωπικό γιατρό

Τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί στους πολίτες ηλικίας άνω των 60 ετών που παρέμεναν ανεμβολίαστοι, είναι το αντικείμενο συζήτησης στην κυβέρνηση προκειμένου να διαγραφούν.

Τα πρόστιμα των ανεμβολίαστων

Όπως είπε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να διαγράψει τα πρόστιμα στους πολίτες άνω των 60 ετών που παρέμεναν ανεμβολίαστοι, εφόσον πλέον εμβολιάστηκαν.

Την ίδια στιγμή, εμφανίστηκε αδιάλλακτος σχετικά με την επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών στην εργασία τους, τονίζοντας πως «μέχρι 31/12 παραμένουν σε αναστολή. Υπάρχει ήδη και απόφαση του ΣτΕ που το κρίνει συνταγματικό. Θα επαναξιολογηθεί το μέτρο στο τέλος του χρόνου», είπε ο υπουργός.

«Θα προτιμούσα να μείνουν εκτός συστήματος οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί»

Τόνισε ωστόσο, πως θα προτιμούσε να βρεθούν εκτός συστήματος υγείας εφόσον παραμένουν ανεμβολίαστοι, συμπλήρωσε όμως «ανάλογα με την πορεία της πανδημίας θα πάρουμε και τις ανάλογες αποφάσεις. Θα ήθελα να μην παραμείνουν στο εθνικό σύστημα υγείας. Στην επαναξιολόγηση όλα θα μπουν στο τραπέζι».

Αναφορικά με τα επικαιροποιημένα εμβόλια, είπε πως το εμβόλιο μπορεί να γίνει στους 3 μήνες μετά την τελευταία δόση. «Συνεπώς αν κάνετε την τέταρτη δόση τον Απρίλιο, μπορείτε τώρα να κάνετε το επικαιροποιημένο εμβόλιο που θα σας προστατέψει και από την υποπαραλλαγή αλλά και από την νόσηση».

Παράλληλα, μέσω twitter, ο υπουργός Υγείας γνωστοποίησε ότι «οι εγγραφές των πολιτών στον προσωπικό γιατρό σε μόλις 1 μήνα ξεπέρασαν τα 3.000.000 και οι γιατροί που συμμετέχουν στο θεσμό ξεπέρασαν τους 3.200. Για πρώτη φορά γίνεται στη χώρα πράξη ο δωρεάν γιατρός για τον κάθε πολίτη».

Διαβάστε επίσης

Ξεκινάνε οι εμβολιασμοί στη σκιά της παραλλαγής Κένταυρος – Τι θα γίνει με την επικείμενη έξαρση της επιδημίας

Σολάριουμ: Τα τελευταία δεδομένα για τη σχέση του με το μελάνωμα και τον καρκίνο του δέρματος

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.