Πόσο αποτελεσματικό είναι το εμβόλιο της Pfizer σε νήπια

Υψηλά ποσοστά προστασίας έναντι της μόλυνσης και νόσησης από COVID-19 παρείχε το εμβόλιο της Pfizer σε βρέφη και παιδιά έως 4 ετών. Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η φαρμακευτική εταιρία, το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech κατά της COVID–19 ήταν κατά 73% αποτελεσματικό στην προστασία νηπίων – ηλικίας 6 μηνών έως και 4 ετών – στο διάστημα κατά το οποίο η παραλλαγή Όμικρον του κορονοϊού ήταν εξαιρετικά διαδεδομένη.

Πιο συγκεκριμένα, τα νήπια που συμμετείχαν στη μελέτη έλαβαν είτε τρεις δόσεις (3 μg) του εμβολίου των Pfizer-BioNTech είτε εικονικού φαρμάκου (placebo). Η αποτελεσματικότητα του εμβολίου ήταν 73,2% σε νήπια ηλικίας 6 μηνών έως και 4 ετών, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσαν οι δύο φαρμακευτικές εταιρείες.

Πόσο αποτελεσματικό είναι το εμβόλιο της Pfizer σε νήπια

«Ενώ αυτά τα αποτελέσματα επιβεβαιώνουν ότι οι τρεις δόσεις των 3 μg του εμβολίου μας κατά της COVID-19 παρείχαν στα νήπια υψηλό επίπεδο προστασίας σε μια εποχή κατά την οποία η υποπαραλλαγή Omicron BA.2 ήταν ιδιαίτερα διαδεδομένη», δήλωσε ο Ουγκούρ Σαχίν, διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της BioNTech, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Παράλληλα, ανακοίνωσε την ανάπτυξη επίσης νέου δισθενές εμβολίου κατά των υποπαραλλαγών της Όμικρον  BA.4/ΒΑ.5 προσαρμοσμένο σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα, για την αντιμετώπιση αυτών των υποπαραλλαγών.

Διαβάστε επίσης 

Πάνω από 50 παιδιά νοσηλεύονται με COVID-19 στα ελληνικά νοσοκομεία

Αγώνας δρόμου για τα ενισχυμένα εμβόλια – Πότε έρχονται στην Ελλάδα – Το χρονοδιάγραμμα

COVID-19: Τα εμβόλια στην εγκυμοσύνη δεν σχετίζονται με πρόωρο τοκετό

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.