Εντός Αυγούστου η έγκριση για τα επικαιροποιημένα εμβόλια για την Όμικρον – Από Οκτώβριο στην Ελλάδα, λέει ο Θ. Πλεύρης

Η έγκριση για τα επικαιροποιημένα εμβόλια κατά της COVID-19 που θα περιλαμβάνουν και τη μετάλλαξη Όμικρον αναμένεται μέσα στον Αύγουστο, όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Τα εμβόλια για την Όμικρον

Ο κ. Πλεύρης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, πρόσθεσε ότι τα εμβόλια θα προστατεύουν από νόσηση και βάρια νόσηση αλλά και από τη μόλυνση, σύμφωνα με την ενημέρωση και την εκτίμηση των φαρμακευτικών εταιρειών. Αργότερα, αυτά τα εμβόλια θα συμπεριλαμβάνουν και τις παραλλαγές 4 και 5 της Όμικρον.

Γι αυτό τον λόγο, η Ελλάδα και το υπουργείο Υγείας έχει μεταφέρει το μεγαλύτερο μέρος των παραγγελιών της προς το τελευταίο τρίμηνο του έτους, όπως και οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, από το φθινόπωρο και μετά, καθώς τότε θα χρειαστούμε περισσότερα εμβόλια και πιο επικαιροποιημένα.

Σε κάμψη το κύμα της Όμικρον – Νέο κύμα από τον Σεπτέμβριο

Για την πορεία της πανδημίας, ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι το κύμα κορονοϊού που επικράτησε τον Ιούνιο και τον Ιούλιο έχει επιπεδοποιηθεί και βρίσκεται σε κάμψη, ενώ τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται πτώση των κρουσμάτων και μεγαλύτερη αποκλιμάκωση.
Τόνισε, ωστόσο, ότι από τον Σεπτέμβριο αναμένεται νέο κύμα. Όμως, όπως επεσήμανε, η διαφορά που έχουμε συγκριτικά με την προηγούμενη περίοδο είναι ότι έχουμε μία εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού, έχουμε τα αντιϊικά φάρμακα σε ευρεία χρήση έχουμε εμβολιαστική κάλυψη πληθυσμού, αντιικά φάρμακα σε ευρεία χρήση, για τα οποία οι αιτήσεις φτάνουν τις 500 κάθε μέρα, και πληρέστερα θεραπευτικά πρωτόκολλα.

Διαβάστε επίσης

Η γυναικοκρατία του Υπουργείου Υγείας: Δάφνη, Νάντια και Ειρήνη

Aθλήτρια στίβου δεν το έβαλε κάτω και αγωνίστηκε με έντονα συμπτώματα σκλήρυνσης κατά πλάκας

Ημερομηνία λήξης στα γυαλιά ηλίου και πότε πρέπει να τα αλλάξετε

Το συκώτι δεν είναι ανίκητο – 5 τρόποι αποτοξίνωσης

Παιδιά στις διακοπές: οι υποχρεώσεις να μπαίνουν σε αναμονή

Οι γιατροί επαναφέρουν ένα παλιό φάρμακο κατά της ευλογιάς – Τα ηθικά ζητήματα που έχουν ανακύψει

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.