Aθλήτρια στίβου δεν το έβαλε κάτω και αγωνίστηκε με έντονα συμπτώματα σκλήρυνσης κατά πλάκας

Παράδειγμα θάρρους, αυτοελέγχου και δύναμης είναι η αθλήτρια του στίβου Λίνα Νίλσεν που αγωνίστηκε με έντονα συμπτώματα σκλήρυνσης κατά πλάκας.

Η Βρετανίδα αθλήτρια των 400 μέτρων με εμπόδια, αποκάλυψε ότι πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας και ενώ στην αρχή δεν ήθελε να αναφέρεται δημόσια για την κατάστασή της, τώρα ελπίζει να ενθαρρύνει κι άλλους μιλώντας για αυτή την πάθηση.

Υποτροπή της σκλήρυνσης λίγο πριν τον αγώνα για την 26χρονη αθλήτρια

Η 26χρονη αθλήτρια αποφάσισε να μιλήσει για τη διάγνωσή της μετά από μια υποτροπή της νόσου η οποία εμφανίστηκε λίγα λεπτά πριν τον αγώνα της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου του περασμένου μήνα στο Όρεγκον, σύμφωνα με το bbc.com.

Η Lina Nielsen είπε στην Telegraph ότι τα συμπτώματα εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στην ηλικία των 13 ετών και διαγνώστηκε με υποτροπιάζουσα διαλείπουσα σκλήρυνση κατά πλάκας σε ηλικία 17 ετών.

“Δεν ήθελα να γίνω γνωστή ως η αθλήτρια με σκλήρυνση κατά πλάκας”

«Ποτέ δεν ήθελα να γίνω γνωστή ως η αθλήτρια με σκλήρυνση κατά πλάκας», είπε η Νίλσεν.

“Αλλά τώρα πιστεύω και ελπίζω η περίπτωσή μου να ενθαρρύνει τους ανθρώπους. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή. Θέλω να πω την ιστορία μου.”

Η σκλήρυνση κατά πλάκας είναι μια δια βίου πάθηση που επηρεάζει τον εγκέφαλο και τα νεύρα. Δεν μπορεί να θεραπευτεί οριστικά, αν και υπάρχουν διαθέσιμες θεραπείες.

Η Nielsen, η οποία αγωνίζεται αυτές τις ημέρες στους Αγώνες της Κοινοπολιτείας, θυμάται ότι ξέσπασε σε κλάματα όταν άκουσε τη διάγνωση από τον γιατρό και υπέφερε από κρίσεις πανικού.

«Ένιωσα ότι με είχαν καταδικάσει σε ισόβια κάθειρξη», πρόσθεσε. “Έκλαψα για την υπόλοιπη μέρα. Δεν έχω κλάψει ποτέ τόσο δυνατά στη ζωή μου.”

Η δίδυμη αδερφή της Nielsen, Laviai, είναι επίσης σπρίντερ της Αγγλίας και έχει κάνει και εκείνη αντίστοιχες εξετάσεις παρόλο που δεν έχει συμπτώματα σκλήρυνσης κατά πλάκας.
Η Νίλσεν λέει πως είναι “90% σίγουροι ότι και η αδερφή της έχει”.

Την ημέρα πριν από το ντεμπούτο της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Όρεγκον τον Ιούλιο, η Nielsen άρχισε να παρατηρεί ξανά συμπτώματα – μέχρι τη στιγμή του αγώνα, το αριστερό της χέρι και το πόδι μούδιασαν, ενώ άρχισε επίσης να αισθάνεται αδυναμία στη δεξιά της πλευρά.

«Ήμουν στην καλύτερη κατάσταση της ζωής μου», είπε η Nielsen. “Το timing δεν θα μπορούσε να ήταν χειρότερο. Ήταν ο πιο σημαντικός αγώνας της ζωής μου. Δεν μπορούσα να μην τρέξω, οπότε προσπάθησα να το βάλω στο πίσω μέρος του μυαλού μου.”

Η Nielsen ολοκλήρωσε τον αγώνα, τερματίζοντας τελευταία, αλλά λέει ότι ήταν «περήφανη» που αγωνίστηκε, αν και έχασε το χάλκινο μετάλλιο της Μεγάλης Βρετανίας στα 4x400m που ακολούθησε.

“Κανένας αγώνας δεν θα είναι ποτέ τόσο τρομακτικός όσο εκείνος του Παγκόσμιου Πρωταθλητή. Φοβόμουν τόσο πολύ στη γραμμή εκκίνησης σκεπτόμενη ότι μπορεί να πέσω”, είπε.
“Τώρα όταν το σκέφτομαι, δεν είναι τρομακτικό. Με έχει κάνει να θέλω να γίνω πολεμιστής”.

Διαβάστε επίσης

Παιδιά στις διακοπές: οι υποχρεώσεις να μπαίνουν σε αναμονή

Το συκώτι δεν είναι ανίκητο – 5 τρόποι αποτοξίνωσης

Η γυναικοκρατία του Υπουργείου Υγείας: Δάφνη, Νάντια και Ειρήνη

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.