Θ. Πλεύρης: “Ο Τσίπρας έσπασε την καραντίνα και πήγε στο Προεδρικό χωρίς μάσκα”

“Ο Αλέξης Τσίπρας έσπασε την καραντίνα και πήγε στο Προεδρικό Μέγαρο χωρίς μάσκα, ενώ το πρωτόκολλο για όσους έχουν κορωνοϊό είναι διαφορετικό”. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μιλώντας το πρωί στο Open.

“Ο Αλέξης Τσίπρας έσπασε την καραντίνα

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα γιατί δε φορούσε μάσκα στο Προεδρικό Μέγαρο αφού είχε δηλώσει πως νοσούσε από κορονοιό και διένυε την πέμπτη μέρα καραντίνας.

Ο κ. Τσίπρας είχε γράψει στα σόσιαλ μίντια:

Μέσα στην αγωνία της πυρκαγιάς είχα την είδηση ότι είμαι για 2η φορά θετικός στον covid.
Ίσως αναμενόμενο, αφού τις προηγούμενες μέρες πέρασε ο μεγάλος μας γιος και η Μπέτυ. Ελπίζω να παραμείνω ασυμπτωματικός.

Σε κάθε περίπτωση η σκέψη μου είναι στους πυρόπληκτους συμπολίτες μας.
4:29 μ.μ. · 20 Ιουλ 2022

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ παρενέβη ζωντανά στην πρωινή εκπομπή του ΟΡΕΝ, λέγοντας ότι αναμένει από τον υπουργό Υγείας να ζητήσει συγγνώμη, καθώς είτε αγνοεί τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ είτε «επέλεξε να λειτουργήσει σαν ακροδεξιό τρολ».

Ο Νάσος Ηλιόπουλος είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ προτίθεται να δημοσιοποιήσει το αρνητικό PCR του Αλέξη Τσίπρα, όπως και έγινε λίγο πριν τις 10:00 με το PCR να δημοσιεύεται ζωντανά στο OΡEN.

Μετά τη συνέντευξή του στο Open ο υπουργός Υγείας έγραψε στο twitter:

“Για όσους ζητούν αυστηροποίηση των μέτρων ας τηρούν πρώτα αυτά που υπάρχουν. Οδηγίες ΕΟΔΥ για τον γενικό πληθυσμό. Όποιος βγει θετικός παραμονή σε απομόνωση για 5 ημέρες. Η ημέρα λήψης του θετικού τεστ είναι ημέρα 0. Μετά για 5 ημέρες υποχρεωτική χρήση μάσκας ΚΝ.
Ο κ. Πλεύρης έγραψε και τις αναλυτικές οδηγίες σχετικά με το τι πρέπει να κάνουν όσοι έχουν επιβεβαιωμένη λοίμωξη από κορωνοϊό:

  • Παραμονή σε απομόνωση επί πέντε ημέρες τουλάχιστον και αποφυγή επαφής με άλλα άτομα. Η ημέρα λήψης του θετικού τεστ θεωρείται ως ημέρα 0 και ακολουθούν οι πέντε ημέρες απομόνωσης.
  • Μετά την πάροδο πέντε ημερών απομόνωσης και εάν δεν υπάρχουνσυμπτώματα ή τα συμπτώματα μετά το πενθήμερο βελτιώνονται με πλήρη υποχώρηση του πυρετού για ένα 24ωρο χωρίς την χρήση αντιπυρετικών, διακοπή απομόνωσης. Εάν ο πυρετός συνεχίζει, παράταση της απομόνωσης εντός οικίας μέχρις πλήρους υποχώρησης του πυρετού.
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλής μάσκας για τουλάχιστον άλλες πέντε ημέρες από την λήξη της απομόνωσης.

 

Διαβάστε επίσης

Ρίξτε την αρτηριακή πίεση από το αλάτι, με τροφές που είναι πλούσιες σε κάλιο – Και δεν είναι μόνο η μπανάνα

Στ. Χανδακάς: Τεράστιες οι επιπτώσεις της υπογεννητικότητας – Απαιτείται συλλογική προσπάθεια

Πληρότητα 61,5% στις κλίνες COVID- Αναμένεται αύξηση κρουσμάτων και θανάτων

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.