Αλλαγή της τελευταίας στιγμής από τον ΕΟΔΥ για την ημερήσια και εβδομαδιαία ανακοίνωση

Νέα αλλαγή της τελευταίας στιγμής από τον ΕΟΔΥ για την ημερήσια και την εβδομαδιαία ανακοίνωση της επιδημιολογικής πορείας της COVID-19 στη χώρα.

Το μεσημέρι της Παρασκευής, ο ΕΟΔΥ διευκρίνισε ότι “σχετικά με τη μετάβαση της δημοσίευσης της ημερήσιας έκθεσης του ΕΟΔΥ για τη λοίμωξη COVID-19 σε εβδομαδιαία βάση, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε ότι έως και την Κυριακή 10/07 που ολοκληρώνεται η εβδομάδα ISO 27 του έτους θα δημοσιεύεται κανονικά η ημερήσια έκθεση.

Την Τρίτη η πρώτη εβδομαδιαία ανακοίνωση

Την Τρίτη θα δημοσιευτεί η πρώτη εβδομαδιαία έκθεση έτσι ώστε τα δεδομένα της εβδομάδας να είναι πλήρη.

Σημειώνεται ότι, τη Δευτέρα δεν θα υπάρξει ενημέρωση λόγω της έναρξης της επομένης εβδομάδας (ISO 28)”.

Νωρίτερα, ο ΕΟΔΥ σε ανακοίνωσή του ανέφερε τους λόγους για τους οποίους δεν θα ανακοινώνονται κάθε μέρα τα κρούσματα κορονοϊού, σημειώνοντας ότι αν και η πορεία της πανδημίας στη χώρα μας παρουσιάζει αυξητική τάση εδώ και περίπου 4 εβδομάδες, η αντίστοιχη μεταβολή σε σοβαρές νοσηλείες (νοσηλείες ΜΕΘ) είναι πολύ μικρή.

Επίσης ο ΕΟΔΥ αναφέρει ότι “η τρέχουσα φάση της πανδημίας μας υποδεικνύει ότι είμαστε σε μεταβατική κατάσταση όπου ο αριθμός των νοσηλειών και των θανάτων έχει μεγαλύτερη σημασία σε σχέση με τα κρούσματα που και λόγω της μεροληψίας της δειγματοληψίας δεν παρέχουν μια αξιόπιστη και συγκρίσιμη εικόνα μεταξύ διαφορετικών γεωγραφικών περιοχών εντός της χώρας αλλά και μεταξύ διαφορετικών χωρών.

Εβδομαδιαία ενημέρωση γίνεται και στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, όπως για παράδειγμα, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, και η Σουηδία, κα.”.

Διαβάστε επίσης

ΕΟΦ: Ανακαλούνται όλες οι παρτίδες γνωστού αγχολυτικού φαρμάκου

ΕΟΦ: Ανακαλείται πλαστό rapid test

Ροδάκινα: Πόσο διαρκούν και πώς να καταλάβετε αν έχουν χαλάσει

Συνήθειες Πολάκη στον ΕΟΔΥ, αλλαγή Φιλίππου και πλεύρισμα Πλεύρη

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.