ΕΟΔΥ: Τα ενεργά κρούσματα φτάνουν τις 200.000 – Η επιτροπή Εμπειρογνωμόνων θα εξετάσει το θέμα επαναφοράς της μάσκας

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΕΟΔΥ, αυτή τη στιγμή υπάρχουν 150.000 -200.000 ενεργά κρούσματα στην Ελλάδα με τέσσερις περιοχές να καταγράφουν ανησυχητική αύξηση.

Πρόκειται για τα νησιά του Ιονίου, του νοτίου Αιγαίου, την Κρήτη και την Αττική. Η μεγαλύτερη αύξηση καταγράφεται στις ηλικίες 18-24 ετών.

ΕΟΔΥ: Αύξηση νοσηλειών αλλά όχι αύξηση εισαγωγών σε ΜΕΘ

Αυτή τη στιγμή, όπως είπαν σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ καθηγητής Θεοκλής Ζαούτης και ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού καθηγητής Δημήτρης Παρασκευής, η αύξηση των κρουσμάτων έχει οδηγήσει σε αύξηση των νοσηλείων, χωρίς όμως αντιστοιχη αύξηση στις ΜΕΘ.

Σε ερώτηση για αν ο ΕΟΔΥ θα εισηγηθεί την επαναφορά μάσκας, είπαν ότι θα εξεταστεί το θέμα από την επιτροπή, διατηρήσαμε τη μάσκα τελευταίοι

Αίσθηση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι με βάση την άρση των μέτρων σε όλες τις χώρες, τουρίστες και γενικά ταξιδιώτες που είναι θετικοί στον κορωνοιό μπορούν να ταξιδεύουν, φορώντας την προστατευτική μάσκα.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Θεοκλής Ζαούτης ξεκίνησε την ενημέρωση με στοιχεία για την εξάπλωση του κορονοϊού στην Ευρώπη και την αύξηση του δείκτη θετικότητας.

Η Ελλάδα, είπε, παραμένει σε χαμηλά επίπεδα στις εισαγωγές ΜΕΘ ανά 100.000 πληθυσμού, ενώ σε ολόκληρη την Ευρώπη υπάρχει μεγάλη αύξηση στα κρούσματα κορωνοϊού.

Διαβάστε επίσης

Τελικά επηρεάζεται το σπέρμα από τον κορωνοϊό; Τι δείχνουν όλες οι τελευταίες μελέτες

Ο κλιματισμός του σπιτιού σας κάνει το δέρμα σας ξηρό;

6 συμβουλές για το πώς να αντιμετωπίσετε την πείνα όταν κάνετε δίαιτα

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.