Β.Κικίλιας: Είμαστε όλοι μαζί στη μάχη κατά της πανδημίας-Κάλεσμα στους ιδιώτες γιατρούς

Στην πίεση που δέχεται τις τελευταίες ημέρες, το Εθνικό Σύστημα Υγείας, κυρίως στην Αττική, αναφέρθηκε κατά την τακτική ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας αναφέροντας χαρακτηριστικά, «μόνο χθες είχαμε 185 εισαγωγές Covid-19 στα νοσοκομεία της Αττικής, αν υπολογίσετε ότι ένα μεσαίο νοσοκομείο έχει 200 κλίνες, σημαίνει ότι κάθε ημέρα γεμίζει ένα νοσοκομείο.

Το 2019 ξεκινήσαμε με 556 ΜΕΘ και φτάσαμε με τιτάνιες προσπάθειες στις 1.404 και συνεχίζουμε. Όμως η Αττική πιέζεται, η χώρα πιέζεται. Ξεκινήσαμε με 229 ΜΕΘ στην Αττική πριν από ένα μήνα, φτάσαμε στις 369, είπε χαρακτηριστικά ο κος Κικίλιας.

Αναφερόμενος στα επεισόδια που σημειώθηκαν στη Νέα Σμύρνη, ο υπουργός Υγείας σημείωσε ότι πρέπει να «πέσουν οι τόνοι και να μειωθεί η ένταση και να συνυπολογίσουν όλοι την αξία της ανθρώπινης ζωής και πόσο κινδυνεύουν όλοι». «Η ένταση των τελευταίων ωρών δεν βοηθά κανέναν και δεν οδηγεί πουθενά» είπε μεταξύ άλλων ο κ.Κικίλιας.

Κάλεσμα στους ιδιώτες γιατρούς να στηρίξουν το ΕΣΥ

«Νομίζω ότι σε αυτό το σημείο πρέπει να συμβάλλουν όλοι με τις δυνάμεις τους, πρέπει να στηριχθεί το ΕΣΥ» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ σημείωσε ότι ότι ήδη μπήκε σήμερα στο πρόγραμμα εφημεριών του ΕΣΥ, το ιδιωτικό θεραπευτήριο Ερρίκος Ντυνάν και το Σισμανόγλειο δέχεται αποκλειστικά Covid περιστατικά. Αύριο μπαίνουν το Ιατρικό Περιστερίου και το Λητώ ως Covid θεραπευτήρια.

Εξελίσσεται ομαλά η επιχείρηση Ελευθερία

Έως και σήμερα έχουν γίνει 1.182.082 εμβολιασμοί συνολικά στην Ελλάδα και μόνο σήμερα έγιναν 24.478 εμβολιασμοί. Ενώ, το ποσοστό κάλυψης του πληθυσμού με μία δόση είναι 7,62% και αμφότερες τις δόσεις έχει λάβει το 3,64%.

Ο υπουργός Υγείας, ανακοίνωσε επίσης ότι «το άνοιγμα της πλατφόρμας των ραντεβού της επόμενης ομάδας αφορά στην ομάδα Α, τις ευπαθείς ομάδες και θα γίνει τις επόμενες 10 μέρες, ενώ θα ακολουθήσουν εντός Μαρτίου οι ηλικιακές ομάδες 70-74 και 65-69» και πρόσθεσε, «σε ό, τι αφορά τις παραδόσεις της Pfizer μόνο για τον Απρίλη, επιβεβαιώθηκε ότι θα έχουμε 1.071.000 δόσεις εντός Απριλίου. Επιπλέον θα έχουμε 90.000 δόσεις της Pfizer από τα 4.000.000 που ανακοίνωσε η ΕΕ για όλη την Ευρώπη τον Μάρτιο».

Γ. Πατούλης: Οι ιδιώτες γιατροί θα δώσουν ηχηρό «παρών»

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, κάλεσε τους συναδέλφους του γιατρούς να ανταποκριθούν στην έκκληση του υπουργείου Υγείας και του ΙΣΑ. “Είμαι σίγουρος ότι θα δώσουν το ηχηρό ”παρών”. Ήδη από χθες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον δεκάδες γιατροί και εντός των ωρών θα γίνει και η επιλογή”, σημείωσε ο κος Πατούλης.

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.