Παραμένει η μάσκα σε πλοία και ταξί, μετά από εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων

Παραμένει η μάσκα στους εσωτερικούς χώρους των πλοίων καθώς και στα ταξί και φαρμακεία, μετά από εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, η οποία έγινε αποδεκτή από την κυβέρνηση.

Ειδικότερα, σε σημερινή συνεδρίαση τα μέλη της Επιτροπής εκτιμώντας την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας, στα κρουαζιερόπλοια αναστέλλεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας και επανέρχεται οταν: νοσήσει ποσοστό άνω του 2% των φιλοξενούμενων ή ποσοστό άνω του 4% του πληρώματος εντός μιας εβδομάδας ή αν νοσήσει εντός 48 ωρων ποσοστό άνω του 1%του συνολικού πληθυσμού που βρίσκεται στο πλοίο.

Στα επιβατηγά,  αναστέλλεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους του πλοίου, παραμένει η υποχρεωτική χρήση στους εσωτερικούς χώρους για όλους, πλήρωμα και επιβάτες (επανεξέταση στα τέλη Ιουνίου).

Στα ημεροπλοια αναστέλλεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας αλλά και στα φαρμακεία, παραμένει η υποχρεωτική χρήση μάσκας για προσωπικό και πελάτες.

Πού καταργείται η μάσκα :

Καταργείται στα αεροπλάνα αλλά και στις υπεραστικές συγκοινωνίες, όπου υπάρχει αριθμημένη θέση, όπως στα τρένα και στα υπεραστικά λεωφορεία. Η μάσκα καταργείται και για τους εργαζόμενους στους χώρους αυτούς.

Παραμένει στις νοσοκομειακές μονάδες και στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, αλλά και σε άλλες δομές Υγείας όπου η παρουσία της κρίνεται απαραίτητη προς το παρόν.

Με μάσκα θα πρέπει να μετακινούνται όσοι χρησιμοποιούν αστικές συγκοινωνίες, όπως είναι τα αστικά λεωφορεία, το μετρό, τα τρόλεϊ, το τραμ και ο ηλεκτρικός όπου δεν υπάρχουν αριθμημένες θέσεις και μπορεί να υπάρξει συνωστισμός.

Πλεύρης : Όπου υπάρχει συνωστισμός να βάζουμε μάσκα

«Σταματάμε την υποχρεωτικότητα, αλλά υπάρχει η σύσταση όπου υπάρχει συνωστισμός να χρησιμοποιείται μάσκα», είπε το πρωί της Τετάρτης, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, σημειώνοντας πως η επιδημιολογική εικόνα της χώρας δε συνάδει με την υποχρέωση της. «Το μόνο μέτρο που είχε μείνει ήταν η μάσκα, ούτε τα κρούσματα ανέβαιναν, ούτε οι σκληροί δείκτες, αλλά όπου υπάρχει συνωστισμός καλό είναι να φοράμε», ανέγερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

 

Διαβάστε επίσης 

Δείκτης θετικότητας: Στα ύψη, Μύκονος Σαντορίνη και Μήλος

Με μάσκα στα πλοία έως και τις 15 Ιουνίου

ΕΟΔΥ: Οδηγίες στους ταξιδιώτες για την ευλογιά των πιθήκων

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.