Εγκρίθηκε για 3η δόση το εμβόλιο της Astra Zeneca

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) ενέκρινε το εμβόλιο Vaxzevria της AstraZeneca για 3η ενισχυτική δόση.

Οπότε το εν λόγω εμβόλιο μπορεί να χορηγηθεί μετά από τον εμβολιασμό με δύο δόσεις του Vaxzevria ή από άτομα που έχουν προηγουμένως εμβολιασθεί με εμβόλιο mRNA, όπως είναι τα εμβόλια των Pfizer/ BioNTech και Moderna.

Ενέκρινε ο ΕΜΑ την 3η δόση με εμβόλιο Astra Zeneca

Μπορεί στην παρούσα φάση η COVID-19 να βρίσκεται σε φάση ύφεσης, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει ανησυχία και προβληματισμός για το πώς θα διαμορφωθεί η κατάσταση από το φθινόπωρο.

Οι ειδικοί συστήνουν να μην αμελούνται οι ενισχυτικές δόσεις.

«Η διασφάλιση μακρύτερης διάρκειας ανοσοπροστασίας είναι βασική για την μακροπρόθεσμη διαχείριση της COVID-19 συνολικά. Οι αναμνηστικές δόσεις μπορούν να αντιμετωπίσουν την αποδυνάμωση της προστασίας, που έχει διαπιστωθεί με όλα τα βασικά σχήματα εμβολιασμού μέχρι σήμερα, με την πάροδο του χρόνου», δήλωσε ο Μενέλαος (Μένε) Πάγκαλος, εκτελεστικός αντιπρόεδρος, επικεφαλής έρευνας και ανάπτυξης της AstraZeneca.

Τι θα γίνει από το φθινόπωρο

Η αρμόδια Ρυθμιστική Αρχή της ΕΕ, η Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, έδωσε την έγκρισή της για την χρήση του Vaxzevria ως αναμνηστικής δόσης μερικές εβδομάδες μετά την έγκριση του εμβολίου Comirnaty των Pfizer-BioNTech ως ενισχυτικής δόσης για ενήλικες, οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει το βασικό σχήμα εμβολιασμού τους με άλλα εμβόλια.

Η απόφαση του ΕΜΑ αναμένεται να επικυρωθεί και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το τυπικό της διαδικασίας.

Με ενδιαφέρον αναμένονται οι αποφάσεις των αρμόδιων Αρχών για το αν και πώς θα γίνονται οι εμβολιασμοί ενάντια στην COVID-19 στο εξής, αλλά και το τι θα γίνει με τα παιδιά. Στη χώρα μας ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης έχει πει ότι θα υπάρξει σύσταση για χορήγηση κι άλλης ενισχυτικής δόσης.

Διαβάστε επίσης

Η διευθύντρια του Κέντρου Αναφοράς, που εξέτασε το ύποπτο κρούσμα, μιλά στο HS

Οι 6 απλές διατάσεις στο γραφείο που τις κάνουμε όλοι – Πόσο συχνά όμως;

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.