Οι 6 απλές διατάσεις στο γραφείο που τις κάνουμε όλοι – Πόσο συχνά όμως;

Πόσο συχνά πρέπει να κάνετε διατάσεις όταν είστε στο γραφείο; Αρκετά συχνά, αλλά μην τρομοκρατήστε, είναι διατάσεις που τις κάνουμε όλοι όταν θέλουμε να ξεπιαστούμε.

Για να μειώσετε τις παρατεταμένες περιόδους που βρίσκεστε καθήμενοι, καλό είναι να κάνετε μικρά σε διάρκεια αλλά τακτικά διαλείμματα, αναφέρουν οι SOS Γιατροί.

Εάν η εργασία σας περιλαμβάνει συχνές επαναλαμβανόμενες κινήσεις, όπως η πληκτρολόγηση και η εισαγωγή δεδομένων, στοχεύστε σε 5′ διαλείμματα άσκησης για κάθε 30 συνεχή λεπτά εργασίας στον υπολογιστή.

Γιατί να κάνετε διάλειμμα για διατάσεις στο γραφείο;

Σύμφωνα με την Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία, ο μέσος άνθρωπος περνάει έξι έως οκτώ ώρες της ημέρας καθήμενος. Βάσει μελετών, το γεγονός αυτό έχει συνδεθεί, μεταξύ άλλων κινδύνων για την υγεία, με την αύξηση του σωματικού βάρους, τον αυξημένο κίνδυνο για οστεοπόρωση, διαβήτη, καρδιακές παθήσεις και καρκίνο.

Οι ασκήσεις διατάσεων βοηθούν την επιμήκυνση των μυών και των τενόντων που συνδέονται με αυτούς και δρουν αποτρεπτικά στη βράχυνση των πρώτων, η οποία ενδέχεται να αποτελεί αποτέλεσμα τόσο της γήρανσης όσο και της αδράνειας. Ο καθιστικός τρόπος ζωής μειώνει το εύρος των κινήσεών μας και ενδέχεται να οδηγήσει σε δυσκαμψία και πόνο.

Η ενσωμάτωση σωματικής δραστηριότητας, ήπιας έντασης έστω υπό τη μορφή διατάσεων, στο καθημερινό σας πρόγραμμα, θα σας βοηθήσει να επιτύχετε βελτίωση της υγείας σας συνολικά. Κάνοντας τακτικά διαλείμματα για την πραγματοποίηση διατάσεων κατά τις ώρες που βρίσκεστε στον εργασιακό σας χώρο, θα επιτύχετε τα εξής:

  • Αύξηση της αιμάτωσης των μυών
  • Βελτιστοποίηση του εύρους κίνησης των αρθρώσεων
  • Μείωση του κινδύνου τραυματισμών, όπως μυϊκών τραυμάτων και διαστρεμμάτων
  • Μείωση της μυϊκής δυσκαμψίας
  • Αποτελεσματικότερη λειτουργία των μυών

Οι 6 απλές διατάσεις στο γραφείο που τις κάνουμε όλοι - Πόσο συχνά όμως;

Διαβάστε επίσης

Η διευθύντρια του Κέντρου Αναφοράς, που εξέτασε το ύποπτο κρούσμα, μιλά στο HS

Άσθμα και εγκυμοσύνη: Πώς να διαχειριστείτε τις εξάρσεις

Το καλαμπόκι και τα άγνωστα εκπληκτικά οφέλη στην υγεία

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.