Σ. Τσιόδρας: Ανοησία η μη χρήση μάσκας σε περιόδους κινδύνου – τα παιδιά δεν μπορούν να τη φορούν μια ζωή

«Η χρήση μάσκας σε περιόδους κινδύνου είναι αυτονόητο. Σε χώρες όπου υπάρχουν νέα στελέχη, ή όταν κάποιος είναι υψηλού κινδύνου είναι ανοησία να μη φοράς μάσκα. Βέβαια, π.χ. τα παιδιά στα σχολεία δεν μπορούν να φορούν μάσκα για μία ζωή», δήλωσε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας στη διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου με αφορμή την έναρξη του 21ου Πανελληνίου Συνεδρίου Λοιμώξεων που διοργανώνει από σήμερα έως και την Κυριακή 8 Μαϊου η Ελληνική Εταιρία Λοιμώξεων στην Αθήνα.

Τσιόδρας: Η μάσκα πρέπει να είναι συνειδητή επιλογή

Η μάσκα, συνέχισε, θα χρησιμοποιείται σε περιόδους κινδύνου, θα πρέπει να είναι μία συνειδητή επιλογή, ενώ πρόσθεσε ότι «είναι αναποφευκτο να δούμε νέα στελέχη του κορονοϊού. Συνεχίζουμε την επαγρύπνηση γιατί για τον άνθρωπο που είναι υψηλού κινδύνου μπορεί να είναι πιο επικίνδυνος ο κορωνοϊός».

Ο κ. Σ. Τσιόδρας εκτίμησε ότι τουλάχιστον 39.000 άνθρωποι έχουν κερδίσει τη ζωή τους χάρη στον εμβολιασμό έναντι του κορωνοϊου τα τελευταία δύο χρόνια της επιδημίας.

«Η υβριδική ανοσία που έχει επιτευχθεί στη χώρα μας και την Ευρώπη, δηλαδή ο εμβολιασμός και η φυσική νόσηση, σε συνδυασμό με την καλοκαιρία της εποχής, θα μας βοηθήσουν στην έλεγχο και τη μείωση της επιδημίας μετά το φθινόπωρο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιοδρας.

Οι ενδονοσοκομειακες λοιμώξεις αποτελούν το επόμενο μείζον πρόβλημα δημόσιας υγείας, τόνισε ο καθηγητής κ. Νικόλαος Συψας, στη συνέντευξη, κάνοντας λόγο για “έκρηξη” λοιμώξεων από πολύ ανθεκτικα ενδονοσοκομειακα μικρόβια κατά τη διάρκεια της επιδημίας.

«Δυστυχώς ξέφυγε από το ραντάρ της επιτήρησης η έκρηξη των λοιμώξεων σε ΜΕΘ και θαλάμους. Ξέφυγε γιατί οι καθ ύλην αρμόδιοι έπρεπε να ασχοληθούν με τον κορωνοιο, ρίχτηκαν στη μάχη της επιδημίας» είπε ο κ. Συψας, προσθέτοντας πως είναι βέβαιο πως ποσοστό θανάτων στους νοσηλευόμενους με COVID-19 οφείλεται στα πολύανθεκτικά μικρόβια από τα οποία μολύνθηκαν.

Διαβάστε επίσης

Η Όμικρον είναι εξίσου σοβαρή με προηγούμενες παραλλαγές του κορονοϊού

Γιατί δεν πρέπει να κοιμάστε με ανοιχτή την τηλεόραση

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.