Γ. Οικονόμου : Από 15 Απριλίου αναστέλλεται το πρόστιμο για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών

Αναστέλλεται το πρόστιμο για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών από την Παρασκευή 15 Απριλίου, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γ. Οικονόμου στη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Αναστέλλεται το πρόστιμο για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών

«Μετά από δυο χρόνια θα γίνουν κανονικά όλες οι τελετές που είχαμε στερηθεί τα χρόνια της πανδημίας», σημείωσε επίσης ο κ. Οικονόμου ενώ αναφέρθηκε και στη χαλάρωση των μέτρων για την πανδημία που ανακοινώθηκαν χθες από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη.

 

Γ. Οικονόμου Από 15 Απριλίου αναστέλλεται το πρόστιμο για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών

Επίσης, ο κ. Γ. Οικονόμου αφού ανακοίνωσε ότι  αναστέλλεται από αύριο 15 Απριλίου το πρόστιμο για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών αναφέρθηκε και επιγραμματικά στην άρση των μέτρων υπενθυμίζοντας:

Από 1η Μαΐου αίρεται η υποχρέωση επίδειξης πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης για την πρόσβαση σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους. Αίρεται η υποχρέωση χρήσης μάσκας για τους εσωτερικούς χώρους με ορισμένες εξαιρέσεις που θα διευκρινιστούν. Καταργούνται τα τακτικά self-test στα σχολεία και η επιστροφή από τις διακοπές του Πάσχα θα γίνει χωρίς τη διενέργεια self-test. Ορίζεται ένα rapid test την εβδομάδα για την πρόσβαση των ανεμβολιάστων συμπολιτών μας στους χώρους εργασίας. Και επανέρχεται η λειτουργία όλων των χώρων στο 100%. Όλα τα μέτρα θα επανεξεταστούν την 1η Σεπτεμβρίου.

«Με σύνεση, με προσοχή, με σχέδιο, με επαγγελματισμό, αφήνουμε σιγά σιγά πίσω μας μια μια τις κρίσεις», κατέληξε.

Νωρίτερα, το πρωί ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης είχε δηλώσει στον ΑΝΤ1 ότι η διαγραφή του προστίμου που έχει επιβληθεί σε ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 60 ετών είναι πιθανή αν έχουν εμβολιαστεί.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τις Παιδικές κατασκηνώσεις στον Άγιο Ανδρέα

Μ. Γκάγκα: Πάσχα με προσοχή και μέτρα ατομικής προστασίας

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.