Κορονοϊός: Το καλό και το κακό σενάριο

Η πανδημία στη χώρα μας δείχνει να βρίσκεται σε φάση ύφεσης, με τα κρούσματα κορονοϊού να κινούνται πτωτικά, αλλά τον αριθμό των θανάτων να παραμένει μέχρι τώρα σταθερός, ένας δείκτης, που, σύμφωνα με τους ειδικούς, αναμένεται να βελτιωθεί τις επόμενες μέρες. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν δύο σενάρια. Το καλό και το κακό…

Αυτήν τη στιγμή, οι εισαγωγές στα νοσοκομεία αφορούν τις μεγαλύτερες ηλικίες και για το λόγο αυτό προκρίθηκε η χορήγηση τέταρτης δόσης σε άτομα μεγαλύτερα των 60 ετών.

Το καλό και το κακό σενάριο

Σύμφωνα με τον καθηγητή Πνευμονολογίας, κ. Στέλιο Λουκίδη, ο ιός θα είναι κοντά μας και τα επόμενα χρόνια, αλλά θα καταφέρουμε να πάρουμε τη ζωή μας πίσω χάρη στις εξελίξεις της επιστήμης, κυρίως δε χάρη στο ετήσιο εμβόλιο, η παραγωγή του οποίου φαντάζει πλέον κάτι περισσότερο από σίγουρη.

Κι ενώ το παραπάνω είναι το καλό σενάριο, θα μπορούσαμε να πούμε, «Μέχρι το Σεπτέμβρη μπορεί να έχουμε 2-3 επιδημίες ακόμα», προειδοποιεί ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης από ην πλευρά του.

Πρόβλημα ανοσίας

Ο κ. Παυλάκης εξήγησε ότι οι περισσότεροι αναπνευστικοί ιοί δεν κάνουν ανοσία κατάλληλη για να σταματήσουν τη μόλυνση. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την επαναμόλυνση.

Ως παράδειγμα έφερε τις αμέτρητες φορές που ο καθένας μας έχει πάθει γρίπη, κρυολογήματα ή άλλους κορωνοϊούς. «Αν η ιλαρά συμπεριφερόταν σαν τον κορωνοϊό θα είχαμε τεράστιο πρόβλημα στην κοινωνία μας.»

Διαβάστε επίσης

Ανοίγει δημόσια Μονάδα Post Covid αποκατάστασης – Δείτε πότε και πού

Ανοίγει δημόσια Μονάδα Post Covid αποκατάστασης – Δείτε πότε και πού

Ανακαλείται η άδεια λειτουργίας του εργοστασίου της σοκολάτας Kinder

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.