Δεν έχει τέλος η ανησυχία για την COVID-19 – Υπερδιπλασιάστηκαν οι θάνατοι σε 3 μέρες

Η απρόβλεπτη πορεία της COVID-19 διασπείρει την ανησυχία στην κοινότητα. Οι πολίτες κουράστηκαν να αγωνιούν και οι επιστήμονες προβληματίζονται για το τι θα συμβεί το επόμενο διάστημα. Οι θάνατοι από επιπλοκές της νόσου υπερδιπλασιάστηκαν σε τρεις ημέρες και παρατηρείται μια σταθερή αύξηση στα κρούσματα τον τελευταίο μήνα.

Όπως φαίνεται, μάλλον “πληρώνουμε” συμπεριφορές και αλλαγές των προηγούμενων εβδομάδων.

Υπερδιπλασιάστηκαν οι θάνατοι σε 3 μέρες

Πιο συγκεκριμένα, μετά από μία εβδομάδα υποχώρησης, οι θάνατοι έφθασαν χθες τους 73, έναντι 52 της Κυριακής και 35 της Παρασκευής. Πρόκειται, δηλαδή, για υπερδιπλασιασμό σε τρεις μόλις ημέρες. Μέσα στον Μάρτιο η χώρα μας μετράει 1.481 απώλειες ασθενών…

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, οι συνολικές νέες νοσηλείες αυξήθηκαν περίπου κατά 42% τις τελευταίες δύο εβδομάδες και περισσότερες από 5.000 άνθρωποι χρειάστηκε να μπουν σε νοσοκομείο.

Ειδικότερα το διάστημα 20-27 Μαρτίου οι νέες εισαγωγές έφτασαν τις 2.814, ενώ δύο εβδομάδες πριν ήταν 1.988. Παράλληλα στο διάστημα αυτό νοσηλεύτηκαν περίπου 5.130 ασθενείς λόγω COVID-19.

Η αύξηση των νοσηλειών προκαλεί ανησυχία στις υγειονομικές αρχές, καθώς “φρενάρει” την αποκλιμάκωση των σκληρών δεικτών. Ο χθεσινός αριθμός των θανάτων αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Όπως και ο σταθερός αριθμός των διασωληνωμένων στις Μονάδες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Worldometers, η χώρα μας, από την αρχή της πανδημίας, μετρά 2.638 θανάτους ασθενών ανά εκατομμύριο, έναντι 2.633 της Ιταλίας και 2.628 του Βελγίου.

Αγωνία και για τη νέα παραλλαγή

Παράλληλα μια, ακόμη, νέα παραλλαγή του κορωνοϊού SARS-CoV-2 έχει προκαλέσει πονοκέφαλο στους επιστήμονες, πρόκειται για την «XE».

Ήδη στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν ταυτοποιηθεί 637 περιπτώσεις της νέας αυτής παραλλαγής, που συνδυάζει δύο στελέχη της Όμικρον.

Μιλώντας για την νέα παραλλαγή «XE», η καθηγήτρια Susan Hopkins, επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος της UKHSA, είπε ότι οι ανασυνδυασμένες παραλλαγές δεν είναι ασυνήθιστες, ιδιαίτερα όταν κυκλοφορούν πολλές παραλλαγές. Όπως και με άλλα είδη παραλλαγής, οι περισσότερες θα πεθάνουν σχετικά γρήγορα, όπως εξήγησε.

Η πανδημία δεν είναι σε ύφεση

Η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα επεσήμανε ότι δεν είναι σε ύφεση η πανδημία του κορωνοϊού.

“Έχουμε 1.000 νοσηλείες παραπάνω σε σχέση με τις προηγούμενες 10 μέρες”, ανέφερε η κα Γκάγκα στην επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη λειτουργία δημόσιου υπερσύγχρονου νοσοκομείου στη Σπάρτη.

Νωρίτερα, ο πρώην Υπουργός Υγείας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι στέλνει λάθος μήνυμα περί τέλους της πανδημίας.

Διαβάστε επίσης

Πού γίνονται δωρεάν rapid test, σήμερα Τρίτη 29 Μαρτίου

Ανησυχία προξενεί η αύξηση των κρουσμάτων COVID-19 διεθνώς

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.