Επίσημο – Τέλος το πρόστιμο των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους άνω των 60, πιθανόν από τον Απρίλιο

Τέλος στο πρόστιμο των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών. Την άρση του διοικητικού μέτρου ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Τετάρτης, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα ανέφερε πως το καλοκαίρι οι ανεμβολίαστοι άνω των 60 δεν θα χρειάζεται να πληρώνουν το διοικητικό πρόστιμο. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το πότε θα καταργηθεί το εν λόγω μέτρο είπε «θα δούμε, πιθανότατα από τον επόμενο μήνα».

Το πρόστιμο των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους

Σχετική αναφορά είχε κάνει χθες στον ΣΚΑΪ και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους ο οποίος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να καταργηθεί προσωρινά το διοικητικό πρόστιμο των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών. Πιο συγκεκριμένα, στο ερώτημα εάν η προσωρινή κατάργηση του πιστοποιητικού μπορεί να οδηγήσει και σε προσωρινή κατάργηση του προστίμου απάντησε:

«Όλα αυτά εξετάζονται αυτή τη στιγμή. Το διοικητικό πρόστιμο είναι κάτι το οποίο απέδωσε και συνεχίζει να αποδίδει, γιατί -έστω και πολύ χαμηλά ραντεβού, αυτή τη στιγμή συνεχίζουμε να παίρνουμε και ραντεβού πρώτης δόσης. Όλα αυτά συνεκτιμώνται. Ο κύριος σκοπός όλων μας (…) είναι να επιστρέψουμε πλήρως σε μια κανονικότητα, αλλά αυτό είναι πολύ πρόωρο για να τεθεί από τώρα».

Διαβάστε επίσης

Μία δημοσιογράφος και ο σύζυγός της εθελοντές σε κλινική δοκιμή εμβολίου για τον κορωνοϊό – Γιατί και πώς το έκαναν

Άρση ενός ακόμη μέτρου αποφασίζει σήμερα η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων

Οστεοαρθρίτιδα: Μία ανακάλυψη που οδηγεί σε πρόληψη της νόσου στις γυναίκες

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.