Μπουρλά: Απαραίτητη η τέταρτη δόση εμβολίου

Η τέταρτη δόση του εμβολίου κατά του κορoνοϊού είναι απαραίτητη για τους περισσότερους ανθρώπους, καθώς η προστασία του σκευάσματος δεν διαρκεί πολύ, ανέφερε σε συνέντευξή του στο δίκτυο CBS, ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά.

«Αυτή τη στιγμή, η προστασία που έχουμε από την τρίτη δόση είναι αρκετά καλή. Στην πραγματικότητα, είναι αρκετά καλή έναντι της νοσηλείας και του θανάτου, δεν είναι τόσο καλή έναντι της μόλυνσης, αλλά δεν διαρκεί πολύ», είπε ο Μπουρλά μιλώντας σε αμερικανική τηλεοπτική εκπομπή.

Μπουρλά: Απαραίτητη η τέταρτη δόση εμβολίου

Η Pfizer και άλλες φαρμακευτικές δουλεύουν πάνω σε εμβόλια που θα προστατεύουν έναντι μελλοντικών μεταλλάξεων του ιού, πρόσθεσε. «Η Όμικρον ήταν η πρώτη που μπόρεσε να παρακάμψει την ανοσολογική προστασία που έχουμε δώσει, αλλά επίσης η διάρκεια της προστασίας δεν είναι πολύ μεγάλη», είπε.

«Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε και δουλεύουμε πολύ προσεκτικά αυτή τη στιγμή είναι να κάνουμε ένα εμβόλιο που όχι μόνο θα προστατεύει έναντι όλων των μεταλλάξεων, συμπεριλαμβανομένης της Όμικρον, αλλά θα μπορεί και να προστατεύει για τουλάχιστον ένα χρόνο», πρόσθεσε.

Παράλληλα ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, σημείωσε ότι παραμένει σε εγρήγορση για τη δημιουργία πιο αποτελεσματικών εμβολίων. «Το μεγαλύτερο ερώτημα όλων μας είναι πώς θα προλάβουμε τον ιό», είπε.

Η Pfizer, συμπλήρωσε, εργάζεται για την ανάπτυξη εμβολίου που θα αποτρέπει εν γένει τη μόλυνση, πέρα από τον βασικό στόχο της πρόληψης νοσηλειών και σοβαρών κρουσμάτων. Η παραγωγή εμβολίων μεγάλης διάρκειας, κατέληξε, αποτελεί προτεραιότητα. «Δεν μπορούμε να κάνουμε εμβόλια κάθε πέντε ή έξι μήνες».«Κατασκευάζουμε ένα εμβόλιο που καλύπτει την Ομικρον και όλες τις άλλες παραλλαγές. Πραγματοποιούνται πολλές δοκιμές αυτή τη στιγμή και μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουμε νεότερα», πρόσθεσε, δηλώνοντας αισιόδοξος βάσει των προκαταρκτικών δεδομένων που έχει υπόψη του.

Διαβάστε επίσης 

Αύξηση κρουσμάτων COVID-19 σε παιδιά – Αργή μείωση στους διασωληνωμένους

Έρχεται ο προσωπικός γιατρός – Ριζικές αλλαγές στον ΕΟΠΥΥ

12 συμπτώματα που δείχνουν ότι μπορεί να έχετε ορμονική ανισορροπία

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.