Αλλαγές στα ταξιδιωτικά πρωτόκολλα από τις 15 Μαρτίου – Τι προβλέπεται για το PLF, τα λεωφορεία και τα ξενοδοχεία

Αλλαγές στο ταξιδιωτικά πρωτόκολλα από τις 15 Μαρτίου, αποφάσισε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, έτσι ώστε να είναι πιο απλά και εύκολα για όσους επισκέπτονται τη χώρα μας.

Σε δηλώσεις του ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας είπε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να προσφέρει στους επισκέπτες μια απρόσκοπτη ταξιδιωτική εμπειρία στην Ελλάδα αυτή τη σεζόν.

Απλοποίηση στα ταξιδιωτικά πρωτόκολλα

Ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας δήλωσε τα εξής:

«Έπειτα από εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, καταργείται από τις 15 Μαρτίου 2022 η συμπλήρωση της φόρμας Passenger Locator Form (PLF) από τους επισκέπτες όλων των χωρών για την είσοδό τους στην Ελλάδα. Η κατάργηση του PLF απλοποιεί τη διαδικασία εισόδου για τους ταξιδιώτες, μετακυλίοντας την έμφαση στον έλεγχο των πιστοποιητικών εμβολιασμού.

Επιπλέον, η υιοθέτηση των νέων υγειονομικών πρωτοκόλλων για τις τουριστικές επιχειρήσεις, φέρνει την Ελλάδα μπροστά από τον ανταγωνισμό. Για ακόμη μία χρονιά, είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε τους επισκέπτες μας με ασφάλεια».

Αύξηση της χωρητικότητας των τουριστικών λεωφορείων

Η Επιτροπή εισηγήθηκε και την αύξηση της χωρητικότητας των τουριστικών λεωφορείων από 85% σε 100%, από το Σάββατο 5 Μαρτίου 2022, με τα υπόλοιπα μέτρα προστασίας – φυσικός αερισμός, χρήση μάσκας – να παραμένουν ως έχουν.

Ξενοδοχεία

Επισημαίνεται ότι στο νέο ειδικό υγειονομικό πρωτόκολλο για τη λειτουργία των τουριστικών καταλυμάτων παραμένει υποχρεωτική για τα καταλύματα άνω των 50 δωματίων η συνεργασία με ιατρό ή δομή υγείας, που ενεργεί βάσει των οδηγιών του ΕΟΔΥ για τον έλεγχο της COVID-19, ενώ, μεταξύ άλλων, προβλέπονται:

  • Η χορήγηση γαντιών μίας χρήσης στο προσωπικό που εργάζεται στο τμήμα καθαριότητας και στους εργαζόμενους στο χώρο της κουζίνας.
  • Η κατάργηση της χρήσης γαντιών μίας χρήσης για τους τουρίστες κατά τη διάρκεια του buffet. Παραμένει υποχρεωτική η χρήση απολυμαντικού υγρού.
  • Η κατάργηση των τραπεζομάντηλων μίας χρήσης.
  • Η κατάργηση του καθαρισμού επιφανειών με συσκευή ατμού θερμοκρασίας >70 βαθμών Κελσίου. Αυτό θα γίνεται ως απολύμανση, μόνο μετά από επιβεβαιωμένο κρούσμα εντός του δωματίου.

Το νέο ειδικό πρωτόκολλο υγειονομικού περιεχομένου για τη λειτουργία των τουριστικών καταλυμάτων, θα έχει ισχύ από τη δημοσίευση της σχετικής ΚΥΑ στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Διαβάστε επίσης

Τα ιατρεία για την Long Post COVID και οι νέες οδηγίες των πνευμονολόγων

Η πανδημία επιδείνωσε τις ανισότητες των δύο φύλων, αποδεικνύει μελέτη με επικεφαλής μια Ελληνίδα

H οπτική ψευδαίσθηση που έχει γίνει viral: Βρείτε τον κρυμμένο αριθμό

Χαρταετός χωρίς μάσκες – Τι συνέβαλε στην άρση του μέτρου

Συγκινεί η Εριέττα Κούρκουλου: Να επιστρέψουμε στους ασθενείς με καρκίνο το χαμόγελο και την ελπίδα

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.