Συγκινεί η Εριέττα Κούρκουλου: Να επιστρέψουμε στους ασθενείς με καρκίνο το χαμόγελο και την ελπίδα

Χαμογελαστή κι ευγενική, έχοντας ξεκάθαρα το αίσθημα του μέτρου, με μια φυσικότητα που εκπλήσσει ευχάριστα, η Εριέττα Κούρκουλου – Λάτση κέρδισε τις εντυπώσεις στην παρουσίαση του Αριάδνη project της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας (ΕΑΕ) στο Μέγαρο Μουσικής.

Τα λόγια της συγκίνησαν τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση στη Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» – εκδήλωση αφιερωμένη στους νέους ενήλικες, που πάσχουν από καρκίνο.

Έγκυος στον 9ο μήνα η Εριέττα Κούρκουλου

Έγκυος στον 9ο μήνα παρέδωσε μαθήματα στυλ, που ταίριαζε απόλυτα με τα 28 της χρόνια – μαύρο σακάκι, μαύρο στενό cigarette παντελόνι και ένα γκρι-σιέλ πουκάμισο. Μαύρες γόβες και ένας μαύρος φιόγκος στα μαλλιά συμπλήρωναν το κομψό σύνολο.

Η Εριέττα, όπως συστήθηκε με το που ανέβηκε στο πόντιουμ, φωτογραφήθηκε πρόθυμα για την προβολή του Αριάδνη project και συνομίλησε με όλους όσοι την πλησίασαν να της πουν μια καλή κουβέντα για την εγκυμοσύνη της και για τον αγώνα της για τα αδέσποτα ζώα. Κι όλα αυτά υπό το άγρυπνο βλέμμα του συζύγου της Βύρωνα Βασιλειάδη, ο οποίος την καμάρωνε από απόσταση.

 

Η Εριέττα Κούρκουλου στην εκδήλωση της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας

Ούσα η ιδρύτρια της ζωοφιλικής οργάνωσης Save a Greek Stray η Εριέττα Κούρκουλου – Λάτση χάρηκε, μάλιστα, ιδιαίτερα, όταν μια κυρία την πλησίασε και της είπε ότι η κόρη της υιοθέτησε ένα σκυλάκι το καλοκαίρι από το καταφύγιό της.

Δίπλα στους ασθενείς η Εριέττα Κούρκουλου

«Ονομάζομαι Εριέττα, είμαι 28 χρονών, και θα ήθελα να σας πω λίγα πράγματα για τα τελευταία 10 χρόνια της ζωής μου.
– Αποφοίτησα από το σχολείο.
– Πέρασα στο Πανεπιστήμιο.
– Πήρα το πτυχίο μου στην Κοινωνιολογία.
– Ολοκλήρωσα το μεταπτυχιακό μου στις Επιστήμες των Ζώων.
– Γνώρισα τον έρωτα της ζωής μου.
– Παντρεύτηκα.
– Ένιωσα για πρώτη φορά τον γιό μου να κλωτσάει και είδα το προσωπάκι του στον υπέρηχο», είπε μόλις πήρε τον λόγο, αμέσως μετά τον πρόεδρο της ΕΑΕ Ευάγγελο Φιλόπουλο.

Με ευαισθησία αναφέρθηκε στους νέους, που ο καρκίνος τους αναγκάζει να «πατήσουν φρένο» στη ζωή τους εξαιτίας της αρρώστιας τους.

«Εκτός από όλες αυτές τις σημαδιακές στιγμές αυτής της περιόδου, που ανέφερα, χόρεψα, γέλασα, ταξίδεψα, έκανα φιλίες, πάλεψα για τους σκοπούς που μου άγγιξαν την καρδιά και ανακάλυψα μετά από πολύ ψάξιμο, ποια είμαι.

Αυτά τα πολύτιμα χρόνια της αυτοεξερεύνησης, της δημιουργίας, της ανεμελιάς και της αυτοεξέλιξης, είναι, λένε, τα ομορφότερα χρόνια της ζωής μας.

Αυτός είναι και ο λόγος, που ο καρκίνος στους νέους ενήλικες είναι ιδιαίτερα επώδυνος και συνήθως οδηγεί σε σειρά επιπτώσεων για την σωματική, αλλά και για την ψυχική τους υγεία», είπε η Εριέττα Κούρκουλου, η οποία θα είναι κυρίως υπεύθυνη για την ευεξία αυτών των ασθενών.

Το Αριάδνη project, εξάλλου, δίνει έμφαση στην ευεξία των πασχόντων και στην βελτίωση της διάθεσής τους, μεταξύ άλλων με προγράμματα γιόγκα, με χορό, με ψυχοκοινωνική στήριξη…

«Δημιουργώντας μια κοινότητα για συνανθρώπους μας, που αναγκάστηκαν να διακόψουν την καθημερινότητά τους και, σε πολλές περιπτώσεις, να αποκοπούν από τον κύκλο τους λόγω του καρκίνου, ελπίζουμε να τους επιστρέψουμε το χαμόγελο, την ελπίδα, τις φιλοδοξίες και τον ενθουσιασμό, που συνήθως χαρακτηρίζει αυτή την περίοδο της ζωής μας.

Σκοπός είναι να σταματήσει να τους ορίζει αυτή η άδικη ασθένεια και να βρουν την δύναμη να διεκδικήσουν το δικαίωμα στα νιάτα τους, αλλά και στο μέλλον τους, έτσι ακριβώς όπως το είχαν φανταστεί», κατέληξε το νέο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, υποσχόμενη να δώσει όλο της τον εαυτό σε αυτή την προσπάθεια.

Ο πρόεδρος της ΕΑΕ κ. Ε. Φιλόπουλος με τις κυρίες Β. Λοϊζου και Ε. Κούρκου – Λάτση

Ένα φιλόδοξο Πρόγραμμα

Το Αριάδνη project είναι φόρος τιμής στην Αριάδνη Γερασιμίδου, τη νεαρή δημοσιογράφο αυτοκινήτου που έχασε τη ζωή της νοσώντας από καρκίνο στο παχύ έντερο. Οι λεπτομέρειες θα είναι διαθέσιμες από τις 8 Μαρτίου στην ιστοσελίδα του project και στα social media.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΑΕ Ευάγγελο Φιιλόπουλο, η νέα ιστοσελίδα φιλοδοξεί να γίνει ένας χώρος, όπου θα συναντιούνται οι άνθρωποι που νοσούν από νεοπλασματικό νόσημα, ηλικίας από 18 έως 39 ετών.

«Σε αυτή την ηλικία καταγράφονται πολλά περιστατικά καρκίνου, πολύ περισσότερα απ’ όσα θα νομίζαμε, καθώς αντιστοιχούν στο 6% έως και στο 8% των 65.000 νέων περιστατικών καρκίνου, που μετρά κάθε χρόνο η Ελλάδα

Πρόκειται για περίπου 13 μορφές καρκίνου, που είναι αρκετά συχνές, μεταξύ των οποίων ο καρκίνος του θυρεοειδούς, ο καρκίνος του παχέος εντέρου – από τον οποίο έφυγε και η ίδια η Αριάδνη – ο καρκίνος του μαστού που παρουσιάζει μία πολύ ανησυχητική αύξηση στις νέες γυναίκες και κάποιες άλλες μορφές καρκίνου, ενώ οι ασθενείς αυτοί έχουν πολλές ιδιαιτερότητες: Θα έχουν αυξημένο κίνδυνο να νοσήσουν από δεύτερη μορφή καρκίνου στη ζωή τους, θα αντιμετωπίσουν καρδιολογικές κι άλλες επιπλοκές από τις θεραπείες που λαμβάνουν για τον καρκίνο, θα βρεθούν αντιμέτωποι με το ταμπού – ειδικά στις μικρές κοινωνίες, όπου ακόμη και οι ενήλικες ασθενείς δεν τολμούν να πουν ότι έχουν καρκίνο», επεσήμανε ο κ. Φιλόπουλος.

Η δράση επικεντρώνεται στην ολιστική φροντίδα του ογκολογικού ασθενή και υλοποιείται με τη στήριξη του Ιδρύματος Λάτση.

Η Μαριάννα Λάτση ανακοίνωσε τη δημιουργία του Αριάδνη project στα εγκαίνια της Μονάδας Ημερήσιας Νοσηλείας ογκολογικών ασθενών «Νίκος Κούρκουλος» στο Θεαγένειο στη Θεσσαλονίκη. «Ψυχή» της υλοποίησης του προγράμματος είναι η κόρη της Εριέττα.

Το Αριάδνη project έχει και γραμμή επικοινωνίας για όλους τους ασθενείς που θα θελήσουν ενημέρωση – το 21052151366 – και στόχος είναι να διαδοθεί το μήνυμα της ύπαρξής του μέσα από τα παραρτήματα της ΕΑΕ σε όλη την Περιφέρεια.

Δείτε περισσότερα στο mononews.gr

Διαβάστε επίσης

Χαρταετός χωρίς μάσκες – Τι συνέβαλε στην άρση του μέτρου

Πόλεμος και πανδημία, ένας τοξικός συνδυασμός

H οπτική ψευδαίσθηση που έχει γίνει viral: Βρείτε τον κρυμμένο αριθμό

Εριέττα Κούρκουλου – Βίκυ Λοΐζου: Δυο νέες γυναίκες στη μάχη κατά του καρκίνου

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.