ΕΜΑ: Ναι σε 3η δόση για παιδιά άνω των 12 και έφηβους – Το εμβόλιο Moderna θα χορηγείται και στις ηλικίες 6-11 ετών

Την αναμνηστική δόση για τα παιδιά ηλικίας άνω των 12 ετών και τους έφηβους με το εμβόλιο της Pfizer καθώς και τη χορήγηση του εμβολίου της Moderna σε παιδιά 6-11 ετών, ενέκρινε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ).

Αναμνηστική δόση για παιδιά άνω των 12 και έφηβους

Η μία έγκριση του ΕΜΑ αφορά τη χορήγηση αναμνηστικής δόσης με το εμβόλιο της Pfizer σε παιδιά ηλικίας 12 ετών και άνω.

Το εμβόλιο της Pfizer χορηγείται τώρα σε δύο δόσεις σε παιδιά και εφήβους και ως αναμνηστική δόση για άτομα άνω των 18 ετών.

Η γνωμοδότηση της επιτροπής ανθρώπινων φαρμάκων του ΕΜΑ στηρίζεται στην υπάρχουσα βιβλιογραφία που αφορά άτομα άνω των 16 ετών, καθώς και σε στοιχεία απο τη χορήγηση αναμνηστικής δόσης του εμβολίου στο Ισραήλ.

Το εμβόλιο Moderna θα χορηγείται και στις ηλικίες 6 – 11 ετών

Η ίδια επιτροπή ενέκρινε σήμερα Πέμπτη την επέκταση της ένδειξης για το εμβόλιο της Moderna, ώστε να περιληφθούν και παιδιά ηλικίας 6 έως 11 ετών. Το εμβόλιο έχει λάβει έγκριση για χορήγηση σε ενηλίκους και παιδιά ηλικίας 12 ετών και άνω.

Η δόση του εμβολίου της Moderna (Spikevax) σε παιδιά ηλικίας από 6 έως 11 ετών θα είναι χαμηλότερη από αυτή που χρησιμοποιείται σε άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω (50 μg σε σύγκριση με 100 μg). Όπως και στη μεγαλύτερη ηλικιακή ομάδα, το εμβόλιο χορηγείται ως δύο ενέσεις στους μύες του άνω βραχίονα, με διαφορά τεσσάρων εβδομάδων.

Μια κύρια μελέτη σε παιδιά ηλικίας 6 έως 11 ετών έδειξε ότι η ανοσολογική απόκριση στη χαμηλότερη δόση του εμβολίου ήταν συγκρίσιμη με αυτή που παρατηρήθηκε με την υψηλότερη δόση (100 μg) σε παιδιά ηλικίας 18 έως 25 ετών, όπως μετρήθηκε με το επίπεδο των αντισωμάτων κατά του SARS-CoV-2.

Διαβάστε επίσης

Ποια ανθρώπινη ανάγκη καλύπτουν οι θεωρίες συνωμοσίας και πώς αποφέρουν κέρδη για κάποιους

50 κρούσματα με την υποπαραλλαγή Όμικρον 2 στην Ελλάδα

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.