Βάνα Παπαευαγγέλου: Διπλασιάστηκαν τα κρούσματα σε δύο εβδομάδες – 16.500 ενεργά με τα μισά στην Αττική

Τα κρούσματα κορονοϊού, σύμφωνα με την καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου, έχουν διπλασιαστεί τις τελευταίες 15 μέρες και ο δείκτης θετικότητας αγγίζει το 4%.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 16.500 ενεργά κρούσματα που εντοπίζονται κυρίως στις ηλικιακές ομάδες 20-60 ετών, πιθανόν λόγω μεγαλύτερης κινητικότητας.

Στην Αττική υπάρχουν περίπου 8.400 ενεργά κρούσματα σε όλες τις περιοχές.

Η κα. Β. Παπαευαγγέλου κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης από το υπουργείο Υγείας επισήμανε ότι τα μέτρα που ελήφθησαν βοήθησαν στην αποτροπή χειρότερων καταστάσεων, υπογραμμίζοντας ότι «σιγά σιγά πρέπει να ανοίξουν δραστηριότητες», αλλά «σήμερα πιέζεται το σύστημα υγείας, ειδικά στην Αττική, πρέπει να δούμε το σύστημα να αποσυμπιέζεται σε ορισμένες εβδομάδες».

Ο αγώνας είναι άνισος, αλλά ελπίζουμε σε μια σταδιακή μείωση των κρουσμάτων για να ανοίξουμε κάποιες δραστηριότητες που όλοι μας έχουμε τόσο μεγάλη ανάγκη.

Τα μικρά παιδιά και τα παιδιά του Γυμνασίου και Λυκείου έχουν ιδρυματοποιηθεί και πρέπει άμεσα να υπάρξουν μέτρα για την επιστροφή τους στα σχολεία. Είναι στο σπίτι με τις πιτζάμες και συνέχεια στο τάμπλετ,, είπε χαρακτηριστικά η κα. Παπαευαγγέλου.

Σε ότι αφορά τον συγχρωτισμό η κα. Παπαευαγγέλου είπε “με το να περπατάμε σε ανοικτούς χώρους, τηρώντας τις αποστάσεις, δεν συμβάλλουμε στην περαιτέρω διασπορά της νόσου, όσο με τις κοσμοσυρροές και το συνωστισμό σε πάρκα και πλατείες, με ομάδες 5-10 ατόμων.

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.