Γκάγκα: Μέσα στην επόμενη εβδομάδα έρχεται το εμβόλιο της Novavax

Με αργούς ρυθμούς, υποχωρεί η πανδημία στη χώρα μας , όπως τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας ώστε τα πράγματα να γίνουν καλύτερα».

Αναφορικά με τα αντιιικά φάρμακα, υπογράμμισε  πως έχουν γίνει 2.653 αιτήσεις και έχουν ήδη παραδοθεί τα φάρμακα σε 1.957 ασθενείς. Την ίδια ώρα, την παραλαβή του αντιικού φαρμάκου καθώς δεν ήθελαν να υπογράψουν για την λήψη του, ακύρωσαν 322 ασθενείς, ανέφερε η κα Γκάγκα.

Γκάγκα: Την επόμενη εβδομάδα έρχεται το εμβόλιο της Novavax

Όπως ανακοίνωσε, την ερχόμενη εβδομάδα θα φτάσουν στη χώρα τα εμβόλια της Novavax, «ένα καινούργιο όπλο στη φαρέτρα μας».

Υπενθυμίζεται ότι, στη χώρα μας θα έρθουν  474.000 δόσεις, ενώ η πλατφόρμα για να κλείσει κανείς ραντεβού θα ανοίξει στις αρχές Μαρτίου.

Την ίδια ώρα, τέλος Μαρτίου ή αρχές Απριλίου θα έρθουν τα εμβόλια της Sanofi.

Απαντώντας τέλος, σε σχετικό ερώτημα,για το εαν θα επιστρέψουν στο ΕΣΥ, οι περίπου 5.000 αναμβολίαστοι υγειονομικοί, η κα Μίνα Γκάγκσ απάντησε  ότι «μέχρι τις 31 Μαρτίου θα επανεξεταστεί το ζήτημα της αναστολής των ανεμβολίαστων υγειονομικών».

Διαβάστε επίσης 

Σαρώνει η παραλλαγή Όμικρον με 1.042 νέα κρούσματα – Πού εντοπίστηκαν

Οι παγίδες για τον υγιή πληθυσμό από την ήπια νόσηση της Όμικρον και την 3η και 4η δόση του εμβολίου

COVID-19: Αυξημένος ο κίνδυνος ψυχικών διαταραχών, μετά από νόσηση

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.