Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων : «Ναι» στην αύξηση θεατών στα γήπεδα, σε όρθιους στη διασκέδαση και στις σχολικές εκδρομές

Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, άναψε, το πράσινο φως στη σταδιακή επιστροφή προς την κανονικότητα για τους εμβολιασμένους,  μετά από πολύωρη συνεδρίαση και παρουσία του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του HealthStories.gr, τα μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων είπαν ναι, στο αίτημα της κυβέρνησης να αυξηθεί η πληρότητα θεατών στα γήπεδα από το 10% στο 50% και να επιτραπούν οι σχολικές εκδρομές. Για τις σχολικές εκδρομές αποφασίστηκε να ανοίξουν την ερχόμενη εβδομάδα ενώ για τις πολυήμερες από 1η Μαρτίου.

Επίσης η Επιτροπή, κάνει αποδεκτή την κατάργηση της απαγόρευσης των ορθιων στα μπαρ.

Πού λέει «Όχι» η Επιτροπή

Χαλάρωση όμως δεν πρόκειται να υπάρξει για τις Απόκριες, που για τρίτη συνεχόμενη χρονιά δεν θα εορταστούν με καρναβαλικές παρελάσεις. Αυτό θα είναι το ένα «όχι» της Επιτροπής, αναφέρουν οι πληροφορίες.

Το τελευταίο «όχι» της χαλάρωσης θα είναι η μάσκα στους ανοιχτούς χώρους. Το συγκεκριμένο μέτρο μάλλον θα παραμείνει μέχρι τα τέλη του μήνα και αναμένεται να καταργηθεί τη μεθεπόμενη εβδομάδα.

Παρά το γεγονός πως η χώρα βρίσκεται σε μία τροχιά αποκλιμάκωσης, τα μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων,  συμφωνούν -στην πλειονότητά τους- στη χαλάρωση μερικών μέτρων, ωστόσο θεωρούν πως ακόμη δεν είναι η σωστή στιγμή ώστε να αρθούν όλες οι απαγορεύσεις.

Διαβάστε επίσης 

Προς “προσεκτική χαλάρωση” των μέτρων – Απόκριες, σχολικές εκδρομές και διασκέδαση συζητούν σήμερα οι επιστήμονες

ΠΟΥ: Μειώνεται ο αριθμός κρουσμάτων, παραμένει σταθερός ο αριθμός των θανάτων

Κορονοϊός: 19.509 νέα κρούσματα, 82 θάνατοι και 485 διασωληνωμένοι

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.