Απαλλαγείτε μια για πάντα από την πιτυρίδα – Συμβουλές από την Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας

Η πιτυρίδα είναι μια κοινή πάθηση του τριχωτού της κεφαλής κατά την οποία μικρά κομμάτια ξηρού δέρματος ξεφλουδίζουν. Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για τη θεραπεία και τον έλεγχο της πιτυρίδας είναι η χρήση σαμπουάν πιτυρίδας και θεραπείες για το τριχωτό της κεφαλής.

Εάν έχετε σκούρα μαλλιά ή φοράτε σκούρα χρώματα, μπορεί να παρατηρήσετε τις νιφάδες στα μαλλιά σας ή στους ώμους σας. Η πιτυρίδα μπορεί επίσης να προκαλέσει φαγούρα στο τριχωτό της κεφαλής σας.

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η πιτυρίδα προκαλείται από κακή υγιεινή, αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια. Αν και το σπάνιο λούσιμο μπορεί να κάνει πιο εμφανή την πιτυρίδα, οι ερευνητές εξακολουθούν να μελετούν τα αίτια, τα οποία φαίνεται να είναι περίπλοκα.

Πώς θα απαλλαγείτε μια για πάντα από την πιτυρίδα

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για τη θεραπεία και τον έλεγχο της πιτυρίδας είναι η χρήση σαμπουάν πιτυρίδας και θεραπείες για το τριχωτό της κεφαλής.

Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές των δερματολόγων, της Αμερικανικής Ακαδημίας Δερματολογίας για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα.

Ακολουθήστε τις οδηγίες στο μπουκάλι σαμπουάν για την πιτυρίδα. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά σαμπουάν για την πιτυρίδα και το καθένα περιέχει διαφορετικά ενεργά συστατικά για τον έλεγχο των συμπτωμάτων.

Για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα, ακολουθείτε πάντα τις οδηγίες στη φιάλη. Για παράδειγμα, ορισμένα σαμπουάν κατά της πιτυρίδας απαιτούν να απλώσετε το σαμπουάν στα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής και να αφήσετε το σαμπουάν να δράσει για περίπου πέντε λεπτά πριν το ξεπλύνετε. Άλλα δεν πρέπει να αφήνονται στο τριχωτό της κεφαλής.

Εάν είστε Καυκάσιος ή Ασιάτης, λουστείτε καθημερινά και χρησιμοποιήστε σαμπουάν για την πιτυρίδα δύο φορές την εβδομάδα. Εάν η χρήση ενός σαμπουάν κατά της πιτυρίδας δεν φέρνει ανακούφιση, δοκιμάστε να εναλλάσσετε τα σαμπουάν πιτυρίδας με διαφορετικά ενεργά συστατικά.

Εάν είστε Αφροαμερικανός, λουστείτε μόνο μία φορά την εβδομάδα χρησιμοποιώντας ένα σαμπουάν για την πιτυρίδα. Επισκεφτείτε έναν πιστοποιημένο δερματολόγο για την καλύτερη σύσταση προϊόντος για τον τύπο μαλλιών σας.

Προσοχή στο σαμπουάν

Να είστε προσεκτικοί όταν χρησιμοποιείτε ένα σαμπουάν για την πιτυρίδα που περιέχει λιθανθρακόπισσα. Το σαμπουάν πίσσας μπορεί να αποχρωματίσει τα ξανθά, γκρίζα ή λευκά μαλλιά, οπότε αν έχετε ανοιχτόχρωμα μαλλιά, ίσως θέλετε να επιλέξετε ένα διαφορετικό σαμπουάν για την πιτυρίδα.

Το σαμπουάν πίσσας έχει επίσης τη δυνατότητα να κάνει το τριχωτό της κεφαλής σας πιο ευαίσθητο στο ηλιακό φως. Εάν χρησιμοποιείτε αυτό το είδος σαμπουάν για την πιτυρίδα, είναι σημαντικό να προστατεύετε το τριχωτό της κεφαλής σας από τον ήλιο φορώντας καπέλο όταν βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο και αναζητώντας σκιά όποτε είναι δυνατόν.

Για τους περισσότερους ανθρώπους, η πιτυρίδα δεν απαιτεί ιατρική φροντίδα. Ωστόσο, μερικές φορές το ξεφλούδισμα και ο κνησμός που φαίνεται σαν πιτυρίδα είναι στην πραγματικότητα μια ιατρική κατάσταση, όπως η σμηγματορροϊκή δερματίτιδα, η ψωρίαση, οι μυκητιάσεις του τριχωτού της κεφαλής ή το έκζεμα.

Εάν συνεχίσετε να έχετε συμπτώματα μετά τη χρήση ενός σαμπουάν για την πιτυρίδα, συμβουλευτείτε έναν πιστοποιημένο δερματολόγο. Ένας δερματολόγος μπορεί να διαγνώσει σωστά την κατάστασή σας και να συστήσει ένα σχέδιο θεραπείας που ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες σας.

Διαβάστε επίσης

Με την κρυολιπόλυση χάνεις βάρος; Πονάει; Προκαλεί χαλάρωση; Απαντήσεις σε 8 ερωτήματα

Πώς να δημιουργήσεις τον ιδανικό χώρο εργασίας, για μια πιο υγιή και παραγωγική ημέρα

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.