Νέα μάχη στη Βουλή για τους θανάτους από COVID-19 – Τι απαντά ο Θάνος Πλεύρης

Συνεχίζουν να προκαλούν τριγμούς στο πολιτικό σκηνικό οι θάνατοι από COVID-19, καθώς στη χώρα μας η κυβέρνηση έχει δεχθεί πολλές φορές κριτική για τη διαχείριση της πανδημίας, αλλά και τον αυξημένο αριθμό των νεκρών από κορονοϊό.

Ενδεικτικό είναι ότι ακόμη και σήμερα, όλοι οι ειδικοί της επιτροπής για τον κορονοϊό δέχονται ερωτήσεις σχετικά με το που οφείλονται οι αυξημένοι θάνατοι. Προς ώρας πάντως, σαφή απάντηση δεν έχει δοθεί.

Νέα μάχη στη Βουλή για τους θανάτους από COVID-19

Και η διαμάχη συνεχίσθηκε στην Βουλή με την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ να διασταυρώνουν τα ξίφη τους για τον τρόπο διαχείρισης της πανδημίας. Χαρακτηριστικό είναι ότι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη κατήγγειλε την Κυβέρνηση, λέγοντας πως  οι θάνατοι από COVID-19 θα ξεπεράσουν αυτούς του εμφυλίου , ενώ  στη συνέχεια ρώτησε, γιατί φτάνουμε σε νεκρούς την Μεγάλη Βρετανία.

Απαντώντας στα ”πυρά” της κ. Τζάκρη, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, αναρωτήθηκε που μπορεί να φτάσει ένας βουλευτής για να κάνει κριτική στους θανάτους από κορονοϊό, και να συγκρίνει νεκρούς εμφυλίου, με νεκρούς πανδημίας.

”Εμείς ενδιαφερόμαστε για τους ανθρώπους και εσείς κοιτάτε τα τοπικά μέσα ενημέρωσης για να κάνετε μικροκομματική πολιτική”,  υπογράμμισε ο υπουργός.

Παράλληλα,  της υπενθύμισε αυτό που και ο υπεύθυνος του Τομέα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός, δήλωσε ό,τι το σύστημα καταγραφής θυμάτων κορονοϊού της Μεγάλης Βρετανίας. οδηγεί σε μείωση 20% των καταγεγραμμένων θανάτων, σε σχέση με το δικό μας.

Ο υπουργός Υγείας, υπογράμμισε τέλος,  ότι η λύση στην πανδημία είναι μία: Η  εμβολιαστική κάλυψη και τα μέτρα που πολέμησε και καταψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ η εφαρμογή των οποίων αύξησαν κατά 17% την προστασία του πληθυσμού.

Διαβάστε επίσης

Αγωνία για χιλιάδες ευάλωτους ασθενείς – Στο συρτάρι μονοκλωνικό αντίσωμα που προλαμβάνει την COVID-19

Θεοδωρίδου: Πάνω από 100 παιδιά στην Ελλάδα εμφάνισαν το σύνδρομο MIS-C

Κορονοϊός: Πάνω από 19 εκατομμύρια εμβολιασμοί έχουν γίνει στην Ελλάδα

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.