Το χάπι της Merck δρα κατά της Όμικρον, σύμφωνα με 6 μελέτες

Η εταιρεία Merck (MSD στην Ευρώπη) και ο εταίρος της Ridgeback Biotherapeutics ανακοίνωσαν πως έξι εργαστηριακές μελέτες έδειξαν πως το πειραματικό φάρμακό τους κατά της COVID-19 μολνουπιραβίρη (molnupiravir) λειτουργεί απέναντι στην πολύ μεταδοτική παραλλαγή Όμικρον του κορονοϊού.

Τα στοιχεία αποτίμησαν την αντιιική δραστηριότητα της μολνουπιραβίρης και άλλων αντιιικών παραγόντων κατά παραλλαγών ανησυχίας της COVID-19. Η αποτελεσμάτικότητα της μολνουπιραβίρης εναντίον της Όμικρον δεν έχει ακόμη δοκιμαστεί σε μελέτες σε ανθρώπους, ανέφεραν οι εταιρίες.

Το χάπι της Merck δρα κατά της Όμικρον, δείχνουν 6 μελέτες

Η μολνουπιραβίρη και ένα χάπι της Pfizer που λαμβάνεται επίσης από το στόμα έλαβαν άδεια στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Δεκέμβριο και θεωρούνται σημαντικά εργαλεία απέναντι στην Όμικρον.

Η Pfizer , όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανακοίνωσε τον Δεκέμβριο ότι εργαστηριακά δεδομένα έδειξαν ότι το σκεύασμά της, Paxlovid, διατηρεί την αποτελεσματικότητά του εναντίον της Όμικρον.

Η Merck ανακοίνωσε νωρίτερα αυτό τον μήνα ότι το χάπι της έχει έναν μηχανισμό που μπορεί να λειτουργήσει εναντίον της Όμικρον και οποιασδήποτε άλλης παραλλαγής.

Το molnupiravir έχει λάβει άδεια χρήσης σε περισσότερες από δέκα χώρες, περιλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, της Βρετανίας και της Ιαπωνίας.

Διαβάστε επίσης 

Αντιφάσεις στη σκιά της Όμικρον: Άρση των μέτρων και αυξημένοι θάνατοι

Ο ασυμπτωματικός Μάριος, η εμμονική Βάνα και ο ακατάδεκτος Φιλίππου

Καρκίνος του δέρματος: Ελπίδες για ανάπτυξη εμβολίου

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.