Θ. Πλεύρης: Αναβάλλονται και την Τετάρτη 26/1 οι εμβολιασμοί

Αναβάλλονται και την Τετάρτη οι εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού, λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίδα», σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Αναβάλλονται και την Τετάρτη οι εμβολιασμοί

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Σκάι τόνισε ότι οι γονείς θα ενημερωθούν με SMS στα κινητά τους τηλέφωνα για τη νέα ακριβή ημέρα και ώρα του εμβολιασμού των παιδιών τους.

Όσον αφορά στους ενήλικες, θα πρέπει να επαναπρογραμματίσουν άμεσα το ραντεβού τους, καθώς υπάρχουν πολλά διαθέσιμα.

Υπενθυμίζεται ότι ούτε σήμερα λειτουργούν τα εμβολιαστικά κέντρα σε Αττική και Εύβοια.

Τι θα γίνει με τους εμβολιασμούς που αναβλήθηκαν την Τετάρτη

Σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις του γενικού γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριου Θεμιστοκλέους, οι πολίτες που έχουν κλείσει ραντεβού τις ημέρες που αναβλήθηκαν τα ραντεβού λόγω κακοκαιρίας, θα λάβουν ενημερωτικό SMS στο κινητό τηλέφωνο που είχαν δηλώσει όταν έκλεισαν το ραντεβού, με το οποίο θα ενημερωθούν ότι λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών, τα εμβολιαστικά κέντρα παραμένουν κλειστά και μπορούν να επαναπρογραμματίσουν το ραντεβού τους.

Για τον νομό Αττικής, αυτό αφορά περίπου 40.000 πολίτες και τα διαθέσιμα ραντεβού από την Πέμπτη έως την Κυριακή ξεπερνούν τις 85.000.

Στην Εύβοια, τα ραντεβού για αυτές τις δύο αυτές ημέρες αφορούν 2.500 πολίτες και τα διαθέσιμα ραντεβού ξεπερνούν τις 2.500.

Έτσι, λοιπόν, οι πολίτες μπορούν να επαναπρογραμματίσουν τα ραντεβού τους τις επόμενες ημέρες, την ώρα που τους εξυπηρετεί.

Όσον αφορά τα παιδιατρικά εμβόλια, ήδη από εχθές ανεστάλησαν οι εμβολιασμοί στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης και επαναπρογραμματίστηκαν για την Πέμπτη 27/1 και για την Παρασκευή 28/1.

Σχετικά με τα υπόλοιπα παιδιατρικά εμβόλια, για τα οποία δεν υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού έτσι ώστε να επαναπρογραμματιστούν από τους γονείς, επεξεργαζόμαστε λύση την οποία θα ανακοινώσουμε τις επόμενες ώρες, ανέφερε ο κ.Θεμιστοκλέους.

Σε διάφορες άλλες περιοχές της χώρας που ενδεχομένως παρατηρηθούν προβλήματα εξαιτίας της κακοκαιρίας, οι πολίτες μπορούν να ακυρώσουν το ραντεβού τους στο σύστημα και να επαναπρογραμματίσουν ένα νέο ραντεβού τις επόμενες ημέρες».

Διαβάστε επίσης

Τι συμβαίνει στο σώμα σας όταν αναμιγνύετε αλκοόλ και καφεΐνη; Ένας γιατρός εξηγεί

Σύσκεψη στο υπ. Υγείας με ΥΠΕάρχες για τη μεταφορά οξυγόνου – Τα νοσοκομεία που εφημερεύουν σήμερα Τρίτη 25/1

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.