Πέθανε από κορονοϊό βρέφος 2 μηνών στη Θεσσαλονίκη – Τι είπε η Μίνα Γκάγκα

Τη μάχη για τη ζωή έχασε ένα βρέφος μόλις 2 μηνών που νοσούσε με κορονοιό στη Θεσσαλονίκη και νοσηλευόταν στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, όπου και κατέληξε.

Στον τραγικό θάνατο του μόλις 52 ημερών μωρού, αναφέρθηκε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στο υπουργείο Υγείας.

Πέθανε από κορονοϊό βρέφος 2 μηνών στη Θεσσαλονίκη – Τι είπε η Μίνα Γκάγκα

Όπως επιβεβαίωσε η κα Γκάγκα, το κοριτσάκι γεννήθηκε στις 30 Νοεμβρίου και εισήχθη στο Ιπποκράτειο σε βαριά κατάσταση στις 12 Δεκεμβρίου.

Το βρέφος δυστυχώς κατέληξε χθες, ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός, σημειώνοντας ότι τα βρέφη είναι λιγότερο προστατευμένα ενώ έκανε λόγο και για «περιβάλλον ανεμβολίαστων».

Σημειώνεται ότι στην Κρήτη νοσηλεύεται σε ΜΕΘ, πλην όμως όχι διασωληνωμένος, 13χρονος που νόσησε με τη μετάλλαξη «Όμικρον» του κορονοϊού.

Οι θάνατοι από λοιμώξεις και ιούς είναι κάτι που βλέπουμε. Αν έχουμε 20.000 κρούσματα καταγεγραμμένα, κάποιοι συνάνθρωποι μας είναι ευάλωτοι, κάποιοι είναι σε μεγάλη ηλικία, έχουν νοσήματα, είναι φυσικό να υπάρξουν θάνατοι. Όσον αφορά τα παιδιά, αν έχουμε χιλιάδες κρούσματα κάποια από αυτά μπορούν να κάνουν μυοκαρδίτιδα.

«Το ότι έχουμε μια περίπτωση δεν σημαίνει ότι πρέπει να το κάνουμε σημαία και να ανησυχούμε», είπε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

Αύξηση νοσηλειών των παιδιών

Από την πλευρά της η καθηγήτρια παιδιατρικής – λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, σημείωσε: «Έχουμε  αύξηση νοσηλειών των παιδιών αλλά έχουμε ταχύτερη έξοδο. Συνεπώς αθροιστικά, κάθε μέρα αν πάρεις φωτογραφία του πόσα παιδιά νοσηλεύονται, δεν έχουμε σημαντική αύξηση, απλώς έχουμε πιο πολλές εισαγωγές παιδιών που πάνε σπίτι τους όμως.

Σε καμία περίπτωση δεν έχουμε αυτό που αναφέρεται στη Ν. Υόρκη ή στο Λονδίνο που έχουμε διπλασιασμό ή πενταπλασιαμό των εισαγωγών».

Διαβάστε επίσης 

Παπαευαγγέλου: Κανείς δεν είναι άτρωτος -1 στους 3 στις ΜΕΘ κάτω των 60 ετών

Αλματώδης αύξηση στα παιδιά που νοσηλεύονται με COVID-19 – Τι λένε μέλη της Επιτροπής στο HS

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.