Άνοιξε η πλατφόρμα για την 4η δόση σε ανοσοκατασταλμένους – Έως τη Δευτέρα 24/1 η διάθεση των self tests

Από σήμερα Πέμπτη 20 Ιανουαρίου είναι δυνατός ο προγραμματισμός για την 4η δόση του εμβολίου έναντι του κορωνοϊού σε ανοσοκατασταλμένους μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr.

Η 4η δόση 3 μήνες μετά την τελευταία

Η τέταρτη δόση θα πρέπει να γίνεται τρεις μήνες μετά την τελευταία δόση και θα χορηγείται σε ανοσοκατασταλμένα άτομα από 12 ετών.

Τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού κρίνουν ότι η 4η δόση του εμβολίου θα προσφέρει μεγαλύτερη προστασία σε όσους είναι ανοσοκατεσταλμένοι και κινδυνεύουν περισσότερο να νοσήσουν βαριά από τον κορονοϊό.

Στην Αττική καταγράφεται η πιο αυξημένη ζήτηση, ενώ τις επόμενες ημέρες θα προστεθούν και νέα ραντεβού.

Πλέον στην χώρα μας έχουν γίνει περισσότεροι από 18,65 εκατ. εμβολιασμοί και αυτή τη στιγμή υπάρχουν 750.000 διαθέσιμα ραντεβού.

Για τους πολίτες άνω των 60 ετών, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, υπογράμμισε, στην ενημέρωση της Δευτέρας ότι το 90,2% είναι πλήρως εμβολιασμένο.

Η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό παιδιών

Παράλληλα ενεργοποιήθηκαν οι εμβολιαστικές γραμμές για τα παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών σε 26 νησιά της χώρας.

Πρόκειται για τα νησιά Άνδρο, Τήνο, Ικαρία, Κάλυμνο, Κάρπαθο, Σκιάθο, Σκόπελο, Μήλο, Πόρο, Σπέτσες, Κύθηρα, Πάτμο, Ιθάκη, Σύμη, Σκύρο, Σαμοθράκη, Αλόννησο, Σίφνο, Παξούς, Ίο, Αμοργό, Σέριφο, Αστυπάλαια, Κάσο, Μεγανήσι και Καστελλόριζο.

Έως τη Δευτέρα 24/1 η διάθεση των self tests

Έως και την προσεχή Δευτέρα θα μπορούν οι γονείς να προμηθεύονται τα σελφ τεστ για τα παιδιά τους.

Όπως ενημέρωσε το υπουργείο Παιδείας, δεδομένου ότι το πρώτο σελφ τεστ της επόμενης εβδομάδας για μαθητές και εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν την προσέλευση στο σχολείο την Τρίτη, τα φαρμακεία θα διαθέσουν σελφ τεστ και τη Δευτέρα 24/1, προς διευκόλυνση όλων.

Διαβάστε επίσης

Εμβρυική φλεγμονή στις εγκύους προκαλεί ο κορωνοϊός

Αλματώδης αύξηση στα παιδιά που νοσηλεύονται με COVID-19 – Τι λένε μέλη της Επιτροπής στο HS

Απαλλαγείτε από το λίπος στην κοιλιά με 4 ουσιαστικές αλλαγές

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.