Απαλλαγείτε από το λίπος στην κοιλιά με 4 ουσιαστικές αλλαγές

Το λίπος στην κοιλιά  και γύρω από την περιοχή ονομάζεται σπλαχνικό λίπος και δυστυχώς είναι γνωστό ως ο «επιβλαβής» τύπος λίπους. Αυτό συμβαίνει επειδή το λίπος στην κοιλιά κάθεται γύρω από τα ζωτικά εσωτερικά σας όργανα, γεγονός που μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο ορισμένων ασθενειών.

Το λίπος στην κοιλιά αυξάνεται με την ηλικία

Καθώς μεγαλώνετε, ο κίνδυνος από το υπερβολικό σπλαχνικό λίπος αυξάνεται. Ωστόσο, τα καλά νέα είναι ότι μέσω της άσκησης και της ενσωμάτωσης υγιεινών διατροφικών συνηθειών, μπορείτε να αρχίσετε να χάνετε το υπερβολικό σπλαχνικό λίπος γύρω από την περιοχή της κοιλιάς σας.

Διαβάστε επίσης: 10 γεύματα για να λιώσετε το λίπος της κοιλιάς

Απαλλαγείτε από το λίπος στην κοιλιά με 4 ουσιαστικές αλλαγές

Δείτε τις διατροφικές συνήθειες που συνιστούν οι ειδικοί να αποκτήσετε για να απαλλαγείτε το υπερβολικό λίπος στην κοιλιά.

Αποφύγετε τα υπερβολικά σάκχαρα

Η διατροφολόγο Morgyn Clair λέει στο eatthis.com, ότι η μείωση της ζάχαρης (ειδικά των ζαχαρούχων ποτών) ή η μείωση της πρόσληψής της είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να χάσετε το λίπος στην κοιλιά καθώς μεγαλώνετε. «Οι μελέτες δείχνουν σταθερά ότι η υπερβολική ζάχαρη οδηγεί σε ανεπιθύμητο λίπος, ειδικά λίπος που αποθηκεύεται στην κοιλιά», λέει.

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Nutrition διαπίστωσε επίσης ότι η τακτική κατανάλωση ροφημάτων με ζάχαρη συσχετίστηκε με αύξηση του όγκου του κοιλιακού λίπους στους ενήλικες.

Μετρήστε τις θερμίδες

Η Morgyn Clair συμβουλεύει όσους προσπαθούν να χάσουν λίγο λίπος στην κοιλιά καθώς μεγαλώνουν είναι να παρακολουθούν τις θερμίδες τους κατά τη διάρκεια της ημέρας. Και παρόλο που μερικοί άνθρωποι μπορεί να βαριούνται να καταγράφουν ή το ξεχνούν, η διαιτολόγος λέει ότι ίσως χρειαστεί να το κάνετε μόνο για λίγο για να έχετε μια ιδέα για το τι χρειάζεται το σώμα σας και τι του δίνετε με την τρόφη.

“Πολλοί άνθρωποι υποτιμούν πόσο πραγματικά τρώνε, γι’ αυτό προτείνω να παρακολουθείτε για τουλάχιστον μια εβδομάδα, ώστε να μπορείτε να έχετε μια καλή εικόνα της τρέχουσας πρόσληψης θερμίδων σας. Και αυτό καθιστά ευκολότερο να επισημαίνετε τα γεύματα και τις ημέρες που οι θερμίδες σας είναι πολύ υψηλές, γεγονός που συμβάλλει στην αποθήκευση υπερβολικού λίπους».

Επιλέξτε δημητριακά ολικής αλέσεως

Ξεχάστε το άσπρο ψωμί και τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες εάν προσπαθείτε να χάσετε βάρος φέτος. Η κατανάλωση δημητριακών ολικής αλέσεως αντί για εξαιρετικά επεξεργασμένα δημητριακά σχετίζεται με χαμηλότερο κίνδυνο για υπερβολικό (σπλαχνικό) λίπος.

Καταναλώστε τις περισσότερες από τις ημερήσιες θερμίδες σας πριν από το δείπνο

Μια άλλη συνήθεια που μπορεί να αυξήσει το λίπος στην κοιλιά είναι αυτή που συχνά περνά εντελώς απαρατήρητη και αυτή είναι η κατανάλωση της πλειονότητας των θερμίδων σας τις βραδινές ώρες.

«Το σώμα σας επεξεργάζεται την τροφή πιο εύκολα νωρίτερα μέσα στην ημέρα. Καθώς η μέρα περνάει, το να τρώτε πολύ στο τέλος της ημέρας ενισχύει τις πιθανότητες να αποθηκεύσετε αυτό που τρώτε ως λίπος στην περιοχή της κοιλιάς σας».

Διαβάστε επίσης

Αλματώδης αύξηση στα παιδιά που νοσηλεύονται με COVID-19 – Τι λένε μέλη της Επιτροπής στο HS

Προπόνηση στο κρύο: Τι να φορέσετε και πότε είναι καλύτερα να μείνετε μέσα

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.