Κορονοϊός: Αυστηρότερα μέτρα σε Αττική και Θεσσαλονίκη – Σε βαθύ κόκκινο 13 περιοχές

Απομακρύνεται το ενδεχόμενο ενός γενικού lockdown καθώς τα μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας εισηγήθηκαν μετά τη σημερινή τους σύσκεψη να αυστηροποιηθούν τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό, ειδικά τα μέτρα εκείνα που σχετίζονται με τις μετακινήσεις, και να μην επιβληθεί lockdown τύπου Μαρτίου 2020.

Επίσης, η Επιτροπή εξέτασε όλα τα επιδημιολογικά δεδομένα και εισηγείται να μπουν ή να παραμείνουν σε βαθύ κόκκινο οι εξής περιοχές:
Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Ηράκλειο, Κορινθία, Αργολίδα, Λευκάδα, Αρκαδία, Φθιώτιδα, Χίος, Σάμος, Θεσπρωτία, Βοιωτία και Αιτωλοακαρνανία.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, η πρόταση για γενικό lockdown τέθηκε στο τραπέζι από αρκετά μέλη της Επιτροπής, χωρίς να γίνει αποδεκτή από τους περισσότερους επιστήμονες, αλλά όλοι συμφώνησαν πως πρέπει να γίνουν πιο αυστηρά τα υπάρχοντα μέτρα για να μην παρατηρούνται φαινόμενα συνωστισμού, ειδικά ενόψει της Τσικνοπέμπτης και της Καθαράς Δευτέρας.

Τις τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης θα ανακοινώσει στις 6 το απόγευμα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ενώ στην ενημέρωση είναι πολύ πιθανόν να μετέχει και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς για εξειδίκευση των μέτρων, τα οποία θα ισχύουν από αύριο Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021.

Το πρωί της Τετάρτης μιλώντας στον ΣΚΑΙ, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο ενός καθολικού lockdown, εξηγώντας ότι δεν μπορούν να ανασταλούν οι παραγωγικές δραστηριότητες της χώρας, ενώ επιβεβαίωσε τις προτάσεις για αλλαγές στις μετακινήσεις με τον κωδικό 6, δηλαδή να επιτρέπεται να χρησιμοποιείται μόνο για μετακινήσεις με τα πόδια και όχι με το αυτοκίνητο.

Διαβάστε επίσης

Επιμένει ο κορονοϊός, έρχονται νέα μέτρα

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.