Φάουτσι για παραλλαγή Όμικρον: Παραμένει ο κίνδυνος αύξησης των νοσηλειών

Eξακολουθεί να υπάρχει κίνδυνος αύξησης της νοσηλείας λόγω μεγάλου αριθμού κρουσμάτων κορονοϊού, ακόμη και καθώς τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι η μετάλλαξη Όμικρον είναι λιγότερο σοβαρή. Αυτό δήλωσε, ο κορυφαίος Αμερικανός επιδημιολόγος Άντονι Φάουτσι.

«Η μόνη δυσκολία είναι ότι αν έχουμε τόσα πολλά κρούσματα, ακόμα κι αν το ποσοστό νοσηλείας είναι χαμηλότερο με την Όμικρον από ό,τι με τη Δέλτα, εξακολουθεί να υπάρχει ο κίνδυνος να έχουμε μια έξαρση νοσηλειών που μπορεί να ασκήσει μεγάλη πίεση στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης», είπε σε συνέντευξή του, στο CNN και μεταδίδει το Reuters.

Η μετάλλαξη Όμικρον υπολογίστηκε ότι αφορούσε το 58,6% των κρουσμάτων του κορωνοϊού που καταγράφηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες στις 25 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με στοιχεία από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC).

Φάουτσι για παραλλαγή Όμικρον: Παραμένει ο κίνδυνος αύξησης των νοσηλειών

«Σίγουρα θα υπάρξουν πολύ περισσότερα κρούσματα γιατί πρόκειται για έναν πολύ πιο μεταδοτικό ιό από τον Δέλτα», είπε ο Φάουτσι στο CNN. Επεσήμανε ωστόσο εκ νέου ότι «Φαίνεται, στην πραγματικότητα, ότι η Όμικρον μπορεί να είναι λιγότερο σοβαρή, τουλάχιστον από δεδομένα που έχουμε συγκεντρώσει από τη Νότια Αφρική, από το Ηνωμένο Βασίλειο και ακόμη και ορισμένα από προκαταρκτικά δεδομένα από εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες».

Και πρόσθεσε ότι, το CDC θα κυκλοφορήσει σύντομα με μια διευκρίνιση σχετικά με το αν τα άτομα με COVID-19 θα πρέπει να είναι αρνητικά για να εξέλθουν από την καραντίνα τους, μετά από τη σύγχυση που προκλήθηκε την περασμένη εβδομάδα σχετικά με κάποιες νέες οδηγίες που επέτρεπαν στους ανθρώπους να βγουν από την καραντίνα μετά από πέντε ημέρες, εάν δεν έχουν συμπτώματα.

Το CDC είχε μειώσει τη συνιστώμενη περίοδο απομόνωσης για τα άτομα με ασυμπτωματικό COVID στις πέντε ημέρες, από τις 10. Η οδηγία αυτή δεν απαιτεί τεστ για να επιβεβαιωθεί ότι ένα άτομο δεν είναι πλέον μολυσματικό προτού επιστρέψει στην εργασία του ή κοινωνικοποιηθεί, με αποτέλεσμα ορισμένοι ειδικοί να εκφράζουν τις ανησυχίες τους.

Οι αρχές των ΗΠΑ κατέγραψαν τουλάχιστον 346.869 νέα κρούσματα το Σάββατο, σύμφωνα με καταμέτρηση του Reuters. Ο αριθμός των θανάτων στις ΗΠΑ από την COVID-19 αυξήθηκε κατά τουλάχιστον 377, στους 828.562.

Διαβάστε επίσης 

Μ. Γκάγκα: Τι να κάνουν οι εμβολιασμένοι αν βγουν θετικοί – Αυξάνονται οι νοσηλείες

Σύσκεψη Μητσοτάκη για Όμικρον: Τι έρχεται για σχολεία, υποχρεωτικότητα εμβολιασμού και ανεμβολίαστους

Φάγατε πολύ στις γιορτές; 8 tips για να χάσετε βάρος και να ξεφουσκώσετε

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.