Από την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου τα νέα μέτρα – Ανακοινώσεις Πλεύρη στις 3μ.μ.

Από τις 6 αύριο το πρωί Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου θα τεθούν σε ισχύ τα μέτρα που είχαν  αποφασιστεί να ισχύσουν από τις 3 Ιανουαρίου για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Αυτό αποφασίστηκε στην πρωινή σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με την συμμετοχή του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και στελεχών του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ.

Η σύσκεψη διήρκησε περίπου 1,5 ώρα και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας συμμετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα κρούσματα θα είναι ακόμα περισσότερα σε σύγκριση με χθες και και θα κινηθούν περίπου στις 30.000.

Περίπου στις 3 σήμερα το μεσημέρι ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης θα κάνει αναλυτικές ανακοινώσεις σχετικά με τα νέα μέτρα και την ανάγκη να επισπευσθούν λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού εξαιτίας της παραλλαγής Όμικρον.

Μετά την εξέλιξη αυτή, τα κέντρα διασκέδασης θα κλείνουν νωρίτερα από το βράδυ της 30ης Δεκεμβρίου με αποτέλεσμα ήδη να ακυρώνονται οι κρατήσεις που είχαν, ενώ στις 13:30 ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης θα έχει συνάντηση με τους εκπροσώπους της Super League για τα μέτρα που θα ισχύσουν στα γήπεδα.

«Το σύστημα υγείας αντέχει» σύμφωνα με κυβερνητικό στέλεχος.

Τα μέτρα από Πέμπτη 30 Ιανουαρίου

Τα μέτρα που έχουν ήδη αποφασισθεί και τα οποία επρόκειτο να εφαρμοσθούν από τις 3/1 θα ξεκινήσουν από αύριο Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου πιθανόν με κάποιες προσαρμογές.

Τα μέτρα αυτά είναι:

  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας FFP2/KN95 ή διπλή μάσκα σε σούπερ μάρκετ και στα μέσα μαζικής μεταφοράς καθώς επίσης και στους εργαζόμενους στην εστίαση.
  • Σύσταση για διπλή μάσκα ή υψηλής προστασίας όπου υπάρχει συγχρωτισμός.
  • Οι χώροι διασκέδασης/εστίασης θα έχουν ωράριο έως τις 24:00, ενώ στα τραπέζια θα επιτρέπονται έως έξι άτομα.
  • Δεν θα επιτρέπονται όρθιοι πελάτες. Η μουσική θα διακόπτεται όταν δεν θα τηρούνται οι περιορισμοί.
  • Στα γήπεδα θα υπάρχει περιορισμός 10% με ανώτατο όριο τα 1.000 άτομα.
    Τηλεργασία τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό τομέα έως το 50%. Θα υπάρχει κυλιόμενο ωράριο.
  • Στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και χρόνιων πασχόντων, επισκεπτήριο με PCR 48 ωρών και αυστηροποίηση επισκεπτηρίων στα νοσοκομεία.
  • Aναμένεται επίσης να εκδοθούν ειδικές και σαφείς συστάσεις για τις συγκεντρώσεις στο σπίτι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Διαβάστε επίσης

Η Όμικρον αλλάζει τα πρωτόκολλα στα σχολεία – Λιγότερα κρούσματα αναμένονται σήμερα

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.