Κορονοϊός: Μείωση καραντίνας στις 5 ημέρες για ασυμπτωματικούς

Τη μείωση της καραντίνας για τους ασυμπτωματικούς ασθενείς με την παραλλαγή Όμικρον και για όσους εμφανίζουν καθόλου ή πολύ ήπια συμπτώματα, αποφάσισαν ειδικοί, μετά από σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας.

Την είδηση επιβεβαίωσε και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, προσθέτοντας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, ότι μετά το πέρας των 5 ημερών σε απομόνωση, πιθανόν να υπάρχει σύσταση για χρήση μάσκας για άλλες πέντε ημέρες. Ανέφερε ότι αν η Επιτροπή λάβει τις σχετικές αποφάσεις, η κυβέρνηση θα τις αποδεχτεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έχει αποφασισθεί να εφαρμοστεί και για το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.

Μείωση καραντίνας στις 5 ημέρες για ασυμπτωματικούς

Η εισήγηση των ειδικών για τη μείωση της καταντίνας στις 5 ημέρες, έρχεται μετά από ανάλογη απόφαση ελήφθη και στις ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσαν,  τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

Σύμφωνα με τα CDC, όσοι έχουν κάνει και την αναμνηστική δόση του εμβολίου δεν χρειάζεται να μπαίνουν σε καραντίνα αν εκτεθούν στον κορονοϊό, αλλά πρέπει να φορούν μάσκα για 10 ημέρες μετά την έκθεσή τους.

Οι οδηγίες του CDC προβλέπουν ότι οι νέοι κανόνες θα αφορούν όσους έχουν μολυνθεί, είναι ανεμβολίαστοι, μερικώς εμβολιασμένοι, πλήρως εμβολιασμένοι ή έχουν κάνει και την αναμνηστική δόση.

Διαβάστε επίσης

Έκρηξη της επιδημίας αναμένεται σήμερα με 20.000 κρούσματα – Η Όμικρον κυριάρχησε

Μπάχαλο με τις δηλώσεις Πλεύρη, ΕΟΔΥ και επιστημόνων: Επιτέλους δεν είναι όλα επικοινωνία, έχει χαθεί η μπάλα με την Όμικρον

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.